Mūzikas festivāls “Osvalds 2012”

foto Dace Teilāne
foto Dace Teilāne

2012. gada 3.,4. augustā Balvos un Baltinavā tiks rīkots mūzikas festivāls „Osvalds 2012”, portālam gorod.lv pavēstīja Balvu novada Tūrisma informācijas centrs.

Šis ir festivāla 17. pastāvēšanas gads. Šā gada lielākā aktualitāte ir festivāla atgriešanās 2 dienu formātā. Tas nozīmē, festivāls notiks 2 dienas, divās dažādās vietās – Balvos un Baltinavā. Balvu dienas ievērojamākais notikums ir bērnu pasākuma „Osvaldiņš” organizēšana, kas dažu apsvērumu dēļ uz laiku tika pārtraukta. Šis pasākums ir vēl viena iespēja apliecināties un gūt muzikālo pieredzi jaunajiem izpildītājiem, kā arī jauks pasākums bērniem, jo pasākuma ietvaros tiks piedāvātas dažādas atrakcijas, konkursi, neikdienišķas aktivitātes u.t.t. Savukārt vakara un nakts daļa tiks iesākta ar piemiņas koncertu grupas Leijerkastnieki vadītājam Ainim Šaicānam. Tajā skanēs jau tautā pazīstamas melodijas, gan arī dažu dziesmu pirmatskaņojumi, ko, diemžēl, pats komponists nepaspēja līdz galam realizēt. Turpinājumā sekos ballīte ar grupu Baltie Lāči, Bruģis (dzīvais sastāvs), Double Faced Eels , Otto un Audience Killers uzstāšanos.

Tradicionāli festivāla otrā diena ir Baltinavā. Šogad darbība notiks uz 3 skatuvēm vienlaicīgi. Darbosies Tradicionālā, Šlāgermūzikas un Elektroniskās mūzikas skatuves. Tradicionālā skatuve ir domāta „dzīvās” mūzikas cienītājiem, kur galvenie viesi būs Valters Būmeisters (Kaža) ar grupu un Apvedceļš, kā arī dziedātāja Elīna Krastiņa un grupas Greg & One Day, Sikspārnis, Elektrolīts. Šlāgerskatuve pulcēs dažādus šlāgermūzikas izpildītājus, kas regulāri dzirdami gan LR2 ēterā vai Latvijas šlāgeraptaujā, gan arī sastopami dažāda mēroga pasākumos un ikdienas ballītēs. Tās ir grupas – Vēja Runa, Ginc un Es, Aigariņš, Rolise, Vilx, Ainārs Lipskis. Trešā norises vieta- Elektroniskās mūzikas skatuve, kas nu jau tradicionāli savieno eksotiki arhaiskas noskaņas (pasākums notiek milzīgā vecā kolhoza šķūnī) ar modernām tehnoloģijām un elektroniskās mūzikas novitātēm. Šis kopsalikums rada pārsteidzošu efektu, izraisot ļoti intriģējošu vispārējo gaisotni. Šā gada dīdžeju sastāvs ir Dj gaveR (Alūksne), Dj Andre White (Rēzekne), Dj NuFreak (Jelgava), Dj Nasha (Daugavpils), ANDRE CRASH (Tasty Soundz / Club Kino) & CATHERINE LIVE VOCAL! (Rigas Gospel Choir, Dj BumbleBeat (Gulbene), Dj POSITIV3 (Rēzekne), Dj Civix (Balvi)

Paralēli iespējai baudīt mūziku dažādām gaumēm, publikai būs iespēja baudīt arī dažādas atrakcijas. Visaizraujošākā no šīm iespējām ir lidojums ar katapultu 16 m augstumā, kas jau iepriekš ir piesaistījis daudzus asu izjūtu cienītājus. Protams, kā vienmēr tiks domāts par apmeklētāju drošību un servisu. Svarīgākais šā gada Osvaldā ir ideja - uzturēt vietu pašmāju mūziķu uzstāšanās iespējai. Tāpēc gribam aicināt uz Osvaldu, kā latviskas mūzikas festivālu. Tas vienmēr ir lepojies ar īpašo, pozitīvo pasākuma auru, kas, jācer, saglabāsies arī šogad un turpmākos gadus.


Написать комментарий