Daugavpils dome iestājas par senlaiku ēku no sarkanā ķieģeļa saglabāšanu pilsētā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, senlaiku ēku no sarkanā ķieģeļa arhitektūra Daugavpilī ir viena no raksturīgākajām mūsu pilsētas pazīmēm, tā ir vērtība, kas ir jāsaglabā. Pirms dažiem gadiem Daugavpils pašvaldība sāka popularizēt minēto arhitektūru, piemēram, 2009.gadā dome bija izdevusi kalendāru, kas tika veltīts ēkām no sarkanā ķieģeļa.

Pilsētniekiem pazīstamu ēku no sarkanā ķieģeļa vidū ir Poļu ģimnāzija, bijusī psihoneiroloģiskā slimnīca, kā arī Daugavpils domes ēka, kas atrodas Kr.Valdemāra ielā 1. Ēkas ir to celtņu paraugi, kuras tika būvētas mūsu pilsētā 20.gadsimta sākumā, tās tika būvētas no ķieģeļa, kuru ražoja Daugavpils ķieģeļu rūpnīca.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpilī tiek plānots izstrādāt tūristiem domāto maršrutu, kurā tiks iekļautas ēkas no sarkanā ķieģeļa. Tiek plānots, ka maršrutā tiks iekļauta arī ēka, kas agrāk piederējusi Siltumtīkliem un atrodas A.Pumpura ielā 97.

V.Širjakovs pastāstīja, ka pašreizējais ēkas īpašnieks griezās Būvniecības departamentā pēc atļaujas siltināt ēku un uztaisīt plāksnīšu apdari. Taču viņam tika atteikts – dome uzstās, lai tiktu saglabāti sarkanie ķieģeļi, jo šis materiāls labi saglabā siltumu un šāda veida ēkām nav nepieciešami energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi. Vicemērs paskaidroja, ka īpašniekam tiks atļauts siltināt ēku no pagalma puses, iespējams, dome pieļaus arī citus izņēmumus, bet lūgs īpašnieku nemainīt ēkas fasādes daļas gar Jātnieku un Pumpura ielām.


Написать комментарий