Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija, principā, neiebilst pret naftas bāzi cietoksnī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpiliešus turpina uztraukt drošības jautājumi – daudzi pilsētnieki izteicās pret Visaginas AES, kuru plāno būvēt Lietuvā, daudzus uztrauc arī mazuta bāzes darbība cietokšņa teritorijā.

Kā zināms, pirms kāda laika bāzes atjaunošanas darbi tika apturēti, īpašnieks noformēja visas nepieciešamas atļaujas, jo vēlējās palielināt degvielas glabāšanas apjomus no 2,5 līdz 3,4 kubikmetriem. Būvniecības departamentā biznesmenim paskaidroja, ka līdz ar jaudu palielināsies arī aizsargzona, kurā tādā gadījumā atradīsies dzīvojamā zona, un to pašvaldība nevar pieļaut, pat ja ideju atbalstīs Vides pārvalde. Šajā sakarā uzņēmējs atteicās no idejas palielināt jaudas.

Agrāk pilsētas vadība ziņoja, ka, ja bāze funkcionēs agrākajā apjomā un nebūs iebildumu no Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Vides pārvaldes, arī pašvaldība neiebildīs pret bāzes darbību.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija ir sniegusi atzinumu par to, ka tā neiebilst pret bāzes atjaunošanu, taču prasa, lai uzņēmējs precizētu turpmāko attīstības plānu. Tāpēc, ja attīstības plāns inspekciju apmierinās un Vides pārvaldei nebūs iebildumu, pašvaldība arī neiebildis pret šo biznesu, jo bāzes atrašanās minētajā teritorijā atbilst teritoriālajam plānam.


Написать комментарий