DzKSU konkurss par dzīvojamo māju uzturēšanas funkciju nodošanu tiks pabeigts bez uzvarētāja pasludināšanas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izvērtējot Daugavpils DzKSU rīkotā konkursa rezultātus par dzīvojamo māju uzturēšanas funkciju nodošanu, pašvaldības vadība rekomendēja noslēgt konkursu bez uzvarētāja pasludināšanas. Šo informāciju paziņoja pilsētas komunālās jomas kurators vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Atgādināsim, ka 16.janvārī DzKSU izsludināja konkursu par Daugavpils pilsētas dzīvojamo māju tehnisko sistēmu un iekārtu apkopi un uzturēšanu. Konkursa tehniskajā specifikācijā tika norādīti kanalizācijas u ūdensapgādes sistēmu apkalpošanas darbi, siltumapgādes sistēmas (tai skaitā siltummezglu), distances pārvaldes un kontroles sistēmas, programmu nodrošinājuma sistēmu apkalpošanas darbi. Pilsētas vadība paskaidroja, ka konkursu tika nolemts rīkot, lai izvērtētu, vai uzņēmumam būs ekonomiski izdevīgi nodot savu funkciju daļu un neatkarībā no iedzīvotāju parādiem uzņēmumam turpināt savu darbu.

V.Širjakovs paziņoja, ka pašlaik uzņēmumam tika uzdots mainīt pretendentiem izvirzītos kritērijus, lai atkārtotajā konkursā palielinātos piedāvājumu skaits, palielinot konkurenci un samazinot piedāvājumu summas. Ja atkārtotā konkursa gaitā tiks konstatēts, ka tas ir ekonomiski izdevīgi, uzņēmums izlems, vai ir vērts slēgt līgumu ar privātfirmu.

Vicemērs paziņoja, ka pašvaldību neapmierina pretendentiem izvirzītie augstie kritēriji, kas attiecas uz darba pieredzi, kvalifikāciju, objektu daudzumu utt. Pēc V.Širjakova vārdiem, lēmums neslēgt līgumu ar vienīgo konkursa pretendentu (apvienotajām firmām „Aura” un „AO Group”, kuras piedāvāja izpildīt funkcijas 5 gadu laikā par 3 990 000 latiem) nekādā ziņā nav saistīts ar augstākstāvošo instanču rekomendācijām.


Написать комментарий