Lietuvas Republikas vēstnieks augsti novērtēja Rēzeknes attīstības tempus

publicitātes foto
publicitātes foto

Piektdien, 29. jūnijā, Rēzekni apmeklēja Ārkārtējais un pilnvarotais Lietuvas Republikas vēstnieks Ričardas Degutis. Tikšanās laikā ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču tika apspriesti ar rūpniecību, uzņēmējdarbību un tūrismu saistītie jautājumi, portālu gorod.lv informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Olga Petrova.

R.Degutis interesējās par rūpniecību Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā un par atlaidēm, kuras RSEZ piedāvā uzņēmējiem, atzīmējot pilsētas un tās teritorijā esošās RSEZ ģeogrāfiskā izvietojuma izdevīgumu. Vēstnieks izteica arī vairākus priekšlikumus par tūrisma attīstību, daloties ar Lietuvas pieredzi šajā jomā, bet jo īpaši viņu ieinteresēja topošā koncertzāle. Vēstnieks sarunā ar Rēzeknes mēru atzīmēja, ka jau nākamgad mūsu koncertzālē var rīkot Lietuvas kultūras dienas Latvijā. Lietuvas Republikas vēstnieku interesēja arī Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča viedoklis par Ignalinas AES.

Vēstnieks R.Degutis mazliet atkāpās no oficiālā pārrunu stila, piešķirot sarunai labu kaimiņu attiecību nokrāsu. Viņš paskaidroja, ka agrāk vairākus gadus ir strādājis Sanktpēterburgā un, atgriežoties mājās, brauca caur Rēzekni. Tāpēc R.Degutis varēja būt aculiecinieks tām pārmaiņām, kuras šobrīd notiek Rēzeknē. Viņš atzīmēja, ka pilsētai ir patiesi aktīvs attīstības temps, un tas noteikti uzlabos pilsētas ekonomisko stāvokli un paaugstinās tā nozīmi republikas līmenī. Viņš augstu novērtēja ieguldījumu infrastruktūrā, īpaši gandarīts vēstnieks bija ar to, kā pārvēršas pilsētas galvenā iela.

Tikšanās laikā tika pārrunāti vairāki jautājumi, bet galvenais bija abpusēja piekrišana tam, ka sadarbībai starp divām kaimiņvalstīm jāturpinās un jāpaplašinās visās darbības sfērās – ekonomikā, sportā, kultūrā un tūrismā.

Pēc sarunas ar A.Bartaševiču Lietuvas Republikas vēstnieks Ričardas Degutis devās uz Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolu, kur piedalījās bērnu zīmējumu izstādē.


Написать комментарий