Ar ministru Ķīli apsprieda profesionālo izglītību Daugavpilī un pirmklasnieku ēdināšanas jautājumu

foto diena.lv
foto diena.lv

Vakar Latvijas galvaspilsētā notika Lielo pilsētu asociācijas locekļu tikšanās ar Latvijas Izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, kurā piedalījās arī Daugavpils pārstāvji. Tikšanās tika apspriesti izglītības jomas aktuālie jautājumi, piemēram, pirmsskolas un profesionālās izglītības nākotne Latvijā un pasākumi, kas uzlabotu esošo situāciju.

Šobrīd divas Daugavpils profesionālās skolas – Valsts tehnikums un Celtnieku profesionālā vidusskola – ir gatavas izstrādāt un aizstāvēt Eiropas līmeņa projektus, saņemot attiecīgu finansējumu.

Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore Ināra Ostrovska ir pārliecināta, ka tas ir speciālistu-profesionāļu un audzēkņu komandas darba lieliskais rezultāts.
„Mūsu skolā mēs veicam lielu darbu un mobilizējam tam visus spēkus. Šogad mūsu Celtnieku profesionālā vidusskola ir ieguvusi visas iespējamas balvas un tikai pirmās vietas, kļūstot par labāko savā jomā. Taču tas ir studentu, pedagogu, administrācijas komandas darba rezultāts”, - uzskata Ostrovskas kundze.

Tikšanās gaitā tika apspriests pirmsskolas izglītības pieejamības vietējās pašvaldībās jautājums un privātā biznesa piedalīšanās bērnudārzu izveidošanā un atbalstā.

Pēc pirmā vicemēra Vitālija Azareviča vārdiem, Daugavpilī nepastāv brīvo vietu trūkuma problēma bērnudārzos, tāpēc nav nepieciešams nodot pirmsskolas mācību iestādes privātā biznesa rokās.

Ar ministru tika apspriests jautājums par pirmklasnieku ēdināšanu skolas ēdnīcās.

Saskaņā ar šobrīd aktuālu nolikumu, valsts piešķir vidēji 80 santīmus katra pirmklasnieka ēdināšanai visās mūsu valsts skolās. No šī gada 1.jūnija stāsies spēkā jauni Ministru Kabineta noteikumi, saskaņā ar kuriem tiks palielināts pirmklasnieka pusdienu produktu skaits, kas nozīmē, ka arī pusdienu summa tiks palielināta. Šajā sakarā ministrs solīja izskatīt jautājumu par pirmklasnieku ēdināšanas trūkstošajiem līdzekļiem.

Tikšanās laikā tika apspriests arī specializētu skolu finansējuma jautājums, kuros princips „nauda seko skolēnam” nedarbojas.

Kā arī pašvaldību vadītāji ar ministru apsprieda darba algu palielināšanu pedagogiem, augstāko izglītību un zinātnes attīstības veicināšanu.


Написать комментарий