Militārajās mācībās Irānā palaiž ballistiskās raķetes

foto uskowioniran.com
foto uskowioniran.com

Otrdien Irānā vērienīgu militāro mācību "Lielais pravietis 7" laikā palaistas raķetes, to skaitā ballistiskās, kuras varētu sasniegt Izraēlu, atsaucoties uz vietējo ziņu aģentūru ISNA, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Pa nosacītajiem mērķiem tika izšauti desmitiem dažādu tipu un darbības rādiusa raķešu, to skaitā ballistiskās „Shahab 1”, „Shahab 2” un „Shahab 3”.

Iepriekš Irānas pārstāvji informēja, ka par raķešu mērķiem izmantos nosacītā ienaidnieka armijas bāzu maketus, kas izvietoti tuksnesī valsts ziemeļos.

Raķete „Shabab 3”, kuras darbības rādiuss ir aptuveni divi tūkstoši kilometru, dod Irānai iespēju apdraudēt mērķus Izraēlā un ASV militārās bāzes tuvajos austrumos, vēsta mediji. Citu mācībās izmantoto raķešu darbības rādiuss ir no 200 līdz 750 kilometriem.

Militārās mācības sākās pirmdien un paredzēts, ka noslēgsies trešdien. Mācībās piedalās elitārais Islāma revolūcijas sargu korpuss, kurš nepakļaujas Irānas bruņotajiem spēkiem. Mācības notiek laikā, kad stājies spēkā Eiropas Savienības (ES) noteiktais embargo Irānas naftai.

Jau vēstīts, ka Irānas programma urāna bagātināšanai ir izraisījusi Rietumvalstu bažas par tās kodolprogrammas mērķiem. Rietumvalstis ir paudušas aizdomas, ka Irānas īstais mērķis ir bagātināt urānu līdz 90% - nepieciešamajam līmenim tā izmantošanai atombumbā, bet Irāna to noliedz, apgalvojot, ka programmas mērķi ir tikai civili.


Написать комментарий