Ķīnā pēc vardarbīgiem protestiem aptur rūpnīcas būvniecību

foto weibo.com
foto weibo.com

Ķīnas amatpersonas apturējušas vara sakausējumu rūpnīcas būvniecību Sičuaņas provincē pēc vardarbīgiem vietējo iedzīvotāju protestiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lieli vietējo iedzīvotāju pūļi svētdien un pirmdien pulcējās Šifangas pilsētā, lai protestētu pret rūpnīcas celtniecību, bažījoties par iespējamo vides piesārņojumu, pavēstīja amatpersonas.

Protestus esot sākuši studenti, raidsabiedrībai BBC pastāstīja kāda vietējā iedzīvotāja. Protestētāju izgaiņāšanai ieradušies bruņoti policisti.

„Cilvēki pulcējās pie valdības ēkas un sāka mest ķieģeļus un ūdens pudeles pa ēku, valdības darbiniekiem un policistiem, dažus no tiem ievainojot,” paziņoja pilsētas vadība. Pirmdien hospitalizēti 13 ievainoti protestētāji.

Otrdien policija izplatīja brīdinājumu, ka ikviens, kurš kūdījis, plānojis un organizējis protestus, kā arī piedalījies vandālismā, tiks bargi sodīts.

Tikmēr valdība paziņojusi, ka rūpnīcas projekta realizācija ir apturēta un tas netiks turpināts, kamēr to neatbalstīs vairākums iedzīvotāju. Uz visām kopienām un skolām tiks nosūtītas darba grupas, lai uzklausītu iedzīvotāju viedokļus un ierosinājumus, teikts valdības paziņojumā.

Ķīnas iedzīvotāji arvien skaļāk izsakās par problēmām, kas skar viņu veselību un vidi, vēsta BBC. Pagājušajā gadā pēc masu protestiem pret piesārņojumu tika slēgta ķīmiskā rūpnīca Dalianā.


Написать комментарий