Seši kolektīvi pārstāvēs Daugavpils novadu Starptautiskajā folkloras festivālā „Baltica”

No 5.-19.jūlijam Rīgā un Vidzemē norisināsies starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2012”, kurā piedalīsies arī Daugavpils novada radošie kolektīvi. Festivāls, kura mērķis ir saglabāt tautas kultūru un tradīcijas, tiek organizēts jau 25 gadu garumā vienā no Baltijas valstīm.

Tiek plānots, ka šogad tajā piedalīsies aptuveni 170 etnogrāfiskie ansambļi un folklora grupas no visas Latvijas. Kā arī tiek gaidīti viesi no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Bulgārijas, ASV, Izraēlas, Itālijas un citām valstīm. Kopumā starptautiskajā festivālā piedalīsies vairāk nekā 2 000 dalībnieki. Šogad festivāls „Baltica 2012” tiks veltīts ceļa tēmai un norisināsies dažādās Rīgas vietās.

Kārtējā preses konferencē Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne pastāstīja, ka šogad pirms festivāla sākuma notika skates, kuru gaitā tika izvēlēti labākie kolektīvi un ansambļi. Rezultātā Daugavpils novadu starptautiskajā festivālā pārstāvēs seši folkloras kolektīvi.

Vaboles pagasta etnogrāfiskais ansamblis „Vabaļis” piedalīsies lielajā koncertā, kuru būs iespējams redzēt svētdien, 8.jūlijā, Latvijas televīzijas pirmajā programmā. Kā arī ansamblis uzstāsies Vērmanes dārzā un Festivāla pagalmā.

Naujenes pagasta Kultūras centra folklora grupa „Rūžeņa” priecēs ar dziesmām galvaspilsētas Imantas un Purvciema mikrorajonu iedzīvotājus.
Divas dienas starptautiskā festivāla pagalmā uzstāsies folklora grupa „Speiga” no Ambeļu pagasta.

Kā arī festivālā uzstāsies Daugavpils novada Kultūras centra ansamblis „Dyrbyni”, Nīcgales pagasta Tautas nama grupa „Neicgalīši” un Dubnas pagasta Kultūras pils grupa „Atzola”.

Par vienu no krāšņākajiem festivāla notikumiem kļūs visu folklora kolektīvu gājiens un tradicionālais uguns zīmju iedegšanas rituāls.
Starp citu, par godu starptautiskajam festivālam Rīgas centrs tika izgreznots ar govs skulptūrām, kas tika izgatavotas no koka dēļiem un kuru autore ir Latvijas Mākslas akadēmijas studente. Saskaņā ar viņas ieceri, tās ir govis-ceļotājas, jo folkloras festivāla galvenā tēma ir ceļš.

Sīkāka informācija par festivāla programmu atrodama šeit: www.festivalbaltica.com.


Написать комментарий