Domes vadība ierosināja tikšanos ar biznesa inkubatora „Ideju viesnīca” pārstāvjiem sadarbības veicināšanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

3. jūlijā Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska rīkoja tikšanos ar biznesa inkubatora „Ideju viesnīca” pārstāvjiem, lai runātu par sadarbību ar inkubatora Daugavpils biroju, informē Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

Līvija Jankovska uzsvēra, ka ir problēmas, jo Daugavpils uzņēmēji nezina par inkubatora esamību, ar savām idejām nāk uz Domi.

Līvija Jankovska: „ Mūsu mērķis ir uzņēmējdarbības attīstība, mēs vēlamies palīdzēt gan esošajiem uzņēmējiem, gan tiem, kuriem tā ir tikai ideja. Biznesa inkubatora projektā ir iedalīta ES nauda- tas ir aktīvi jāizmanto. Līdz šim sadarbības ar inkubatoru nebija. „

Līvija Jankovska vēlējās noskaidrot, kur ir problēmas. Kāpēc uzņēmēji neizmanto inkubatora iespējas, jo viņa pati zina tikai divus uzņēmējus Daugavpilī, kuri izmantoja inkubatora pakalpojumus. Līvija Jankovska skaidroja, ka pašvaldībai ir ļoti svarīga sadarbība ar inkubatoru, jo jāzina gan uzņēmēju daudzums, gan nozares.

Tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas reklamēt inkubatora piedāvājumu. Nolemts izvietot informāciju banera veidā Domes mājas lapā www.daugavpils.lv, izvietot stendus Domes telpās. Līvija Jankovska piedāvāja regulāri rīkot informatīvos seminārus, dome var piedāvāt telpas.

Biznesa inkubatora pārstāvji skaidroja, ka Ekonomikas ministrija ir nospraudusi striktus plānus un noteikumus, kas jāievēro, tāpēc tas ir par šķērsli daudzām aktivitātēm. Jankovskas kundze solīja strādāt ar atbildīgajām ministrijām, lai situāciju labotu un inkubatora pakalpojumi būtu pieejami īpaši tiem, kuri vēlas sākt savu biznesu, motivēt cilvēkus to darīt, jo šobrīd inkubators nav tiesīgs tērēt naudu cilvēku motivēšanai.

Domes vadība uzskata, ka šāda veida struktūru darbībai ir jābūt izdevīgai pašvaldībai, tai jādod reāls rezultāts uzņēmējdarbības veicināšanā.

Tika nolemts, ka augustā notiks atkārtota tikšanās, kad skatīs sadarbības modeļus un izstrādāto sadarbības plānu pusgadam.

Biznesa inkubators „Ideju viesnīca” Daugavpilī darbojas Valkas ielā 6a no plkst. 9.00-18.00.

Inkubators sniedz telpu īres, grāmatvedības, juridisko, mārketinga pakalpojumus, palīdz izstrādāt produktus, iepakojumu, palīdz biznesa plāna izstrādē, projektu sagatavošanā.


Написать комментарий