Iedzīvotāji Daugavpils novadā sūdzas par Mālkalnes upes piesārņošanu; vides dienests pārkāpumus nekonstatē

foto freestocktextures.com
foto freestocktextures.com

Vakar Valsts policija saņēmusi Daugavpils novada Vecsalienas pagasta iedzīvotāju sūdzības par piesārņojumu Mālkalnes upītē. Situāciju upē pārbaudījuši Valsts Vides dienesta darbinieki, kuri pārkāpumus nav konstatējuši.

Iedzīvotāji policijai ziņojuši par Mālkalnes upes iespējamo piesārņojumu ar nezināmas izcelsmes šķidrumu un it kā beigtām zivīm upē. Upi apskatījis policijas inspektors, kurš ne piesārņojumu, ne beigtas zivis nav redzējis un par notikušo informējis vides dienestu.

Kā pastāstīja Daugavpils Reģionālās vides pārvaldes direktore Dace Tabūne-Zučika, uz notikuma vietu nekavējoties devies Vides dienesta inspektors, kurš konstatējis, ka apmēram 70 metrus no upes tiek veikta augsnes mēslošana ar digestātu, kas ir organiskas izcelsmes viela.

Apskatot Mālkalnes upi plašā teritorijā, tajā netika konstatēta digestāta noplūde vai zivju bojāeja. Tāpat arī netika konstatēti kaitējuma draudi apkārtējās vides kvalitātei. No upes paņemti analīžu paraugi, kuri nodoti izpētei. Rezultāti varētu būt zināmi pēc piecām dienām.

Informācija par notikušo nodota arī Valsts augu aizsardzības dienestam, kurš pārbaudīs, vai nav pārkāptas mēslošanas līdzekļu lietošanas prasības.


Написать комментарий