Tūkstoši Polijas futbola fanu ālējas Liepājā; vairāki aizturēti

foto Andrzej Hrechorowicz
foto Andrzej Hrechorowicz

Vairāki tūkstoši Polijas futbola kluba "Legia" fanu šodien ālējas Liepājā, apķēpājot ēku sienas, publiski lietojot alkoholu un spridzinot pirotehniku. Vairāki no poļu faniem aizturēti.

Ceturtdien vakarā gaidāma UEFA Eiropas līgas 2.kvalifikācijas kārtas spēle starp vietējo komandu "Liepājas metalurgs" un Varšavas klubu "Legia".

Kā liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "Twitter", Liepāju appludinājuši poļu futbola kluba "Legia" futbola fani, pēc dažādām aplēsēm - aptuveni 2000 līdz 3000. Turklāt policija poļu viesus nespējot savaldīt, liecina pilsētas iedzīvotāju un viesu novērojumi.

Liepājas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Mikute aģentūru LETA informēja, ka dažiem poļu faniem jau noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par ēku sienu apzīmēšanu un par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā vai alkohola lietošanu publiskā teritorijā.

Ceturtdien pašvaldības policija Liepājā strādā pastiprinātā režīmā, un daudzi darbinieki atsaukti no atvaļinājuma. Pēc Mikutes teiktā, kopumā policija kontrolē situāciju.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga informēja, ka arī Valsts policijā pastiprināta uzmanība tiek veltīta futbola fanu izdarībām, taču sīkāku informāciju solīja sniegt šodien vēlāk.

Lielāku fanu pieplūdumu pilsētā pašvaldības policijā prognozē ap plkst.15.

Tikmēr sociālajos tīklos internetā parādās ziņas no Liepājas, ka atbraukušie poļu fani "pieķēza pilsētu ar grafiti, bet policiju tuvumā neredz", tāpat fani esot "apķēpājuši pamatni piemineklim jūrā pazudušajiem", taču policisti neesot manīti.

"Atrasties poļu futbola fanu ieņemtā pilsētā ir dīvaini. Dzer, dzied un spridzina jau no agra rīta, apzīmē mājas un soliņus," sociālajos tīklos raksta Liepājā esošie.


Написать комментарий