"Jūrmalas pilsētas dome ierosinās kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība," uzsvēris domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli pagaidām nav zināmi, taču, tā kā nebija nodrošināta ēkas pienācīga apsaimniekošana, tajā bija iespēja iekļūt arī nepiederošām personām, norāda Truksnis.

"Ugunsgrēkā bojā gāja vēsturiskā Ķemeru kūrorta poliklīnikas koka ēka, un tas ir sāpīgs zaudējums ne tikai Ķemeru rajona iedzīvotājiem, bet visiem jūrmalniekiem," atzīst Truksnis.

Viņš norāda, ka ar bijušo kūrortpoliklīniku pašvaldība saista Ķemeru un Jūrmalas attīstības plānus. Pašvaldībai bijusi iecere pārņemt ēku savā īpašumā un to atjaunot, izveidojot kūrorta ārstniecības iestādi, kas būtu labs pamats ne tikai Ķemeru, bet visas Jūrmalas kā kūrortpilsētas atdzimšanai.

Pirms pāris mēnešiem sāktas sarunas ar īpašnieku pārstāvjiem – pašvaldība nosūtījusi oficiālu vēstuli, bet tagad noticis šis negadījums.

"Esmu uzdevis pašvaldības speciālistiem izvērtēt iespējas ierosināt kultūras pieminekļa atsavināšanu, jo tā saglabāšanu apdraud īpašnieka bezdarbība, kā tas, šķiet, bijis šajā gadījumā," uzsver Truksnis.