Ar kārtējā eiroprojekta palīdzību tiek plānots attīstīt Grīvas mikrorajonu Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Domes Finanšu komitejas deputāti šodien atbalstīja lēmumu par projekta “Daugavpils pilsētas Grīvas mikrorajona infrastruktūras attīstība” realizāciju, projekta mērķis ir padarīt mikrorajonu pieejamāku, veicot infrastruktūras rekonstrukciju, šādā veidā sekmējot pilsētas attīstību kopumā.

Apspriežot lēmumu par projekta atbalstu un līdzfinansējuma līdzekļu piešķiršanu, Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa pastāstīja, ka gadījumā, ja projektu atbalstīs ERAF fonds, radīsies iespēja veikt Komunālās ielas (no Sliežu ielas līdz Stellas ielai) rekonstrukcijas darbus, kā arī labiekārtot ielai piegulošo teritoriju, veicot apzaļumošanas darbus un ierīkojot bērnu rotaļu laukumu. Tiek plānots labiekārtot arī Raiņa skvēru. Projekts paredz arī autoruzraudzību, būvniecības uzraudzību un publicistiku.

Projekta realizācijas termiņš ir no 2013.gada janvāra līdz 2014.gada decembrim. Projekta ieplānotā summa – 1 425 027 lati, no kuriem 85% ir eirofonda līdzfinansējums, 12% - pašvaldības līdzfinansējums un 3% - valsts nauda.

D.Krīviņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka pašvaldība ir nolēmusi izmantot iespēju paralēli izsludināt konkursu par minēto darbu veikšanu un šobrīd gaida gan projekta apstiprināšanu, gan pretendentu piedāvājumus sakarā ar darbu veikšanu. Gadījumā, ja projekts netiks apstiprināts (kas ir mazticami), ar konkursa uzvarētāju vienkārši netiks noslēgts līgums.


Написать комментарий