Daugavpilī gaidāmo forumu apmeklēs Starptautiskā rūpnieku un uzņēmēju kongresa pārstāvji

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada septembrī Daugavpilī notiks Otrais Starptautiskais investīciju forums. Daugavpils domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins pastāstīja, ka šoreiz ar foruma organizāciju nodarbosies ne tikai pilsētas pašvaldība, bet arī Latgales plānošanas reģions un Tirdzniecības un rūpniecības kameras Daugavpils nodaļa. 

Forums tiks veltīts reģionālās lidostas, tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības jautājumiem.

Pēc Vladimira Nadeždina domām, pagājušajā gadā notikušais Pirmais investīciju forums bija ļoti veiksmīgs un sniedza labus rezultātus.

Pirmkārt, tas bija pirmais Investīciju forums ne tikai reģionā, bet arī valstī, par godu šim notikumam tika publicēts Katalogs, kuru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija līdz šīm laikam demonstrē kā paraugu visām Latvijas pašvaldībām.

Otrkārt, ir uzsākta daudzu uzņēmumu aktīvā rekonstrukcija un būvniecība, rezultātā tika realizēti 7 lielie projekti un izveidotas aptuveni 1 000 jaunu darbavietu. Kā arī šī gada laikā ir izdevies piesaistīt tikpat daudz investīciju, cik pēdējo triju gadu laikā.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs paziņoja, ka pagaidām tiek izstrādāta gaidāmā foruma dienas kārtība, kura kļūs zināma līdz 10.augustam. Šobrīd ir skaidrs, ka šis forums būs vērienīgāks, nekā iepriekšējais. To plāno apmeklēt Starptautiskais rūpnieku un uzņēmēju kongress – starptautiskā nevalstiskā sabiedriskā organizācija, kura apvieno 25 Eiropas un Āzijas valstis un tika izveidota ar mērķi attīstīt starptautisko lietišķo sadarbību. Kongress atbalsta uzņēmumu izveidošanu un attīstību, to adaptāciju vietējiem ekonomikas apstākļiem, sekmējot to darbības reģionu ekonomisku un rūpniecības potenciālu.


Написать комментарий