Daugavpils paplašina sadarbību ar Zarasiem tūrisma jomā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils speciālisti ir sagatavojuši informācijas stendu, ko izvietos Zarasos (Lietuva)Tūrisma informācijas centrā. Stenda uzdevums ir aicināt Zarsu iedzīvotājus, tūristus, kuri atbraukuši uz Zarasiem apmeklēt arī Daugavpili, kas ir tikai 25 km no Zarasiem, vēsta Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

Stendā būs informācija par Daugavpils populārākajiem tūrisma objektiem fotogrāfijās un norāde uz interneta resursiem www.daugavpils.lv un www.visitdaugavpils.lv.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska atzina, ka tā ir lieliska iespēja popularizēt Daugavpili. Tas ir solis pretī vienota tūrisma maršruta izveidei, tas veicinās interesi par pilsētu, jo informācijai, īpaši uzskatāmā veidā, ir liela nozīme. Jankovskas kundze uzskata, ka tas ir veiksmīgs sadarbības modelis, kas varētu būt izmantots arī ar citām kaimiņvalstīm un arī Latvijas pilsētām.

Vēl viena patīkama ziņa- Daugavpils mākslinieki ir aicināti piedalīties Ūdens festivālā Zarasos 27.-29. jūlijā. Kā pastāstīja māksliniece Līga Čible, daugavpilieši Zarasos veidos instalāciju uz ūdens. Mākslinieki pavēstīja arī par instalācijas ideju- sveiciens Olimpiskajām spēlēm Londonā.

Ūdens festivālā Zarasos 3 dienu laikā būs dažādas mūzikas, teātra un mākslas aktivitātes.


Написать комментарий