'Vitronic' cer uz sapratni; turpina uzstādīt fotoradarus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Neskatoties uz Valsts policijas izteikto brīdinājumu par līguma laušanu, fotoradaru piegādātājs un apkalpotājs "Vitronic Baltica un partneri" ("Vitronic") "turpina darbu ierastajā ritmā" un cer uz valsts sapratni, jo līguma izpilde kavēta no uzņēmuma neatkarīgu iemeslu dēļ, portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma preses sekretāre Antra Gaile.

Fotoradaru darbība uz ceļiem tikšot nodrošināta atbilstoši sākotnējam līgumam, un turpināšoties arī darbs pie jaunu stacionāro fotoradaru uzstādīšanas. Cik jaunu fotoradaru tuvākajā laikā varētu parādīties, Gaile gan neatklāja, jo "visu nosakot saskaņošanas process".

"Vitronic" pirmdien ir saņēmis Valsts policijas brīdinājumu un likumā noteiktajā termiņā - 20 darbadienu laikā - tikšot sagatavots argumentēts skaidrojums, kādu apstākļu dēļ nebija iespējams laikus nodrošināt visu līgumā paredzēto 160 stacionāro fotoradaru uzstādīšanu. Uzņēmums arī piedāvāšot savus risinājumus situācijas labošanai. Uzņēmums arī cer, ka valsts ieklausīs šajos argumentos un ņems tos vērā, jo kavēšanas ar līguma izpildi nebija atkarīga no uzņēmuma.

Līdz tam "Vitronic" turpina darbu un pilda visas uzticētās funkcijas, uzsvēra Gaile. Viņa arī atturējās no komentāriem par to, kāda būtu uzņēmuma rīcība, ja valsts tomēr nolemtu lauzt iepriekš noslēgto līgumu.
Jau vēstīts par Valsts policijas (VP) vadības otrdien paziņoto, ka valsts dos fotoradaru ieviesējam, uzņēmumam "Vitronic", vēl divdesmit dienas paskaidrojumu iesniegšanai, un, ja tie nebūs pārliecinoši, valsts lauzīs līgumu ar šo publiskās un privātās partnerības privāto sadarbības partneri.

VP cer, ka fotoradaru uzstādīšanas lietā būs pozitīvs risinājums un uzņēmums "Vitronic" spēs dotajā termiņā 20 dienu laikā sniegt argumentētus paskaidrojumus, kāpēc no 160 stacionārajiem fotoradariem joprojām nav uzstādīti 133, kā to paredz līgums ar valsti. Pagaidām policijai nav pārliecības, ka tiks sniegti argumentēti un pamatoti paskaidrojumi.


Написать комментарий