Luiss Hamiltons uzvar Ungārijā, Raikonens otrais

foto exposay.com
foto exposay.com

Ar "McLaren" pilota Luisa Hamiltona uzvaru ir noslēgusies Ungārijas GP sacīkste Hunagaroringa trasē. Finišā brits noturējās priešā abiem "Lotus" pilotiem Kimi Raikonenam un Romēnam Grožānam.

Luiss Hamiltons startēja no pirmās starta pozīcijas un jau startā noturēja savu līderpozīciju, lai gan pirmajā līkumā nedaudz kļūdījās. Sākotnēji Hamiltona sīvākais sāncensis un sekotājs bija Romēns Grožāns, kamēr Raikonenam nācās cīnīties ar citiem sāncnšiem un turklāt bez KERS palīdzības, jo papildus kinētiskās enerģijas jauda parādījās tikai pēc tam, kad visa elektronikas sistēma tika restartēta.

Raikonens pirms sava pirmā boksu apmeklējuma bija sestajā vietā un tikai pēc riepu maiņas tika garām Fernando Alonso. Tieši ar mīkstā sastāva riepām "Lotus" piloti karstajā laikā bija ļoti ātri un otrajā sacīkstes nogrieznī Raikonens spēja izvirzīties vadībā, kamēr visi sāncenši devās boksos. "Lotus" komandas mērķis bija iekrāt vismaz 17 sekunžu pārsvaru pār Luisu Hamiltonu, lai Kimi varētu veiktu nomainīt riepas pēdējo reizi un atgriezties trasē priekšā "McLaren" pilotam. Tomēr Raikonens paguva izveidot tikai 14 sekunžu atrāvienu un tādejādi līdz finišam nācās braukt aiz Hamiltona muguras un cerēt uz viņa problēmām ar riepām.

Trešais finišēja Grožāns, kurš pagadījās ceļā komandas biedram Raikonenam, kad tas izbrauca trasē no sava pēdējā boksu apmeklējuma. Francūzi pēdējos apļos strauji ķēra rokā Sebastians Fetels, kurš finišēja ceturtais. Tikmēr piektajā vietā palika Fernando Alonso, kurš līdz ar to vēl vairāk palielināja pārsvaru čempionāta kopvērtējumā pirms augusta brīvdienām, jo viņa tuvākais sekotājs Marks Vēbers palika astotais.

Sesto rezultātu izcīnīja Džensons Batons, kura progresu sacīkstes vidusdaļā izjauca "Williams" pilots Bruno Senna – brazīlietis finišēja septītais un var justies apmierināts ar savu sniegumu. Vēl punktos iebrauca arī Felipe Masa un Niko Rosbergs, kuram tika pēdējais punkts Ungārijā.


Написать комментарий