Partiju reitingi: 'Saskaņas centram' Rīgā prognozē uzvaru

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Populārākais politiskais spēks Rīgā ir šobrīd mēra Nila Ušakova pārstāvētā apvienība "Saskanas Centrs", bet otrajā vietā ierindojas galvaspilsētas domē opozīcijā esošā "Vienotība", liecina Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs "SKDS" jūnijā veikta aptauja.

Par SC būtu gatavi balsot 50% aptaujāto pilsoņu, kuri izdarījuši savu izvēli. Par "Vienotību" savas balsis bija gatavi atdot 20,9% respondentu,

Nacionālā apvienība "VL-TB/LNNK" saņemtu 14,3% vēlētāju atbalstu, Latvijas Zaļā partija – 3,4%, Reformu partija – 3,3%, bet Latvijas Zemnieku savienība – 3,1%.
Pārējās partijas saņemtu mazāk par 2% balsu.

Līdz ar to 5% barjeru pārvarētu un domē iekļūtu tikai trīs partijas, SC saņemtu 35 no 60 domnieku mandātiem, "Vienotība" – 15 mandātus, bet Nacionālā apvienība – 10 mandātus, liecina SKDS pētījums.

Aptaujas dati arī liecina, ka Ušakova darbu pozitīvi vērtē 75% aptaujāto pilsoņu, krievvalodīgie pilsoņi viņa darbu mēra amatā daudz biežāk vērtē pozitīvi (93,3% respondentu) nekā latvieši (61,1%).

Jau vēstīts, ka arī maijā populārākās partijas Rīgā bija "Saskaņas centrs" un "Vienotība". Par "Vienotību" balsotu 23,7% un tā iegūtu 16 mandātus domē, Nacionālā apvienība ar 13,3% atbalstītāju iegūtu astoņas deputātu vietas, bet Latvijas Zemnieku savienība ar 5,3% atbalstītāju iegūtu četrus mandātus. Citas partijas piecu procentu barjeru nepārvarētu - Reformu partija saņemtu 4% balsu, Latvijas Zaļā partija – 2,8%, pārējas partijas mazāk par 2%.

Aptaujas dati liecina, ka SC iegūtu vairāk nekā pusi mandātu Rīgas domē - 32 no 60.


Написать комментарий