“Manchester United” un “Arsenal” vienojas par van Pērsija pāreju

foto liveofofo.com
foto liveofofo.com

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" trešdienas vakarā paziņoja, ka tas vienojies ar "Manchester United" par Nīderlandes uzbrucēja Robina van Pērsija pārcelšanos uz Premjerlīgas titulētāko klubu.

29 gadus vecais van Pērsijs šovasar paziņoja, ka nepagarinās līgumu ar "Arsenal". Spēkā vēl bija viens līguma gads. Uz pagājušās sezonas rezultatīvāko Premjerlīgas spēlētāju uzreiz pieteicās abi Mančestras klubi un Turīnas "Juventus" (noskatījis Fernando Jorenti).

Robins van Pērsijs izvēlējies "United", ar kuru noslēgs četru gadu līgumu. Tam jānotiek rīt Mančestrā, kur uzbrucējam paredzēta medicīnas apskate. Transfēra summa tiek lēsta 24 miljonu mārciņu apmērā. "United" un van Pērsijam vēl jāvienojas par individuālā līguma nosacījumiem.

Pagājušajā sezonā ar 30 vārtu guvumiem van Pērsijs kļuva par Premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju, bet visos turnīros kopā guva 37 vārtus. Van Pērsijs "Arsenal" ieradās 2004. gadā, pārceļoties no Roterdamas "Feyenoord". Londonas klubu Nīderlandes izlases uzbrucējs nolēma pamest tā nekonkurētspējības dēļ – "Arsenal" pēdējo trofeju izcīnīja 2005. gadā.

Van Pērsijs ir pirmais spēlētājs, kurš no "Arsenal" pārcēlies uz "Manchester United" kopš Premjerlīgas izveidošanas (1992. gads). Uz otru Mančestras klubu "City" gan Arsēns Vengers nesenā pagātnē palaida Gaelu Klišī un Samiru Nasrī.

"Arsenal" mājas spēle pret "United" Premjerlīgas ietvaros paredzēta 27. aprīlī. Līdz tam gan abas komandas vēl var tikties arī kausu turnīros.

Tuvu noslēgšanai ir vēl viens iespaidīgs transfērs. "Bayern" gatava likt galdā 40 miljonus eiro par Havi Martinesa iegādi. Bilbao "Athletic" pussargs ceturto daļu no summas segšot no savas kabatas, vēsta vācu izdevums "Bild".

Rīt Madridē jāierodas horvātu pussargam Lukam Modričam, kurš beidzot būs piepildījis savu pēdējo divu gadu vēlmi – tikt prom no "Tottenham". Paredzams, ka "Real" Londonas klubam samaksās līdz 30 miljoniem eiro.

16.08.2012 , 13:00

sportacentrs.com


Написать комментарий