Aptauja: Ar Koļerova un Pavlovska iekļaušanu „melnajā sarakstā” varas orgāni vēlējās pasliktināt attiecības ar Krieviju

foto vesti.az
foto vesti.az

Kā zināms, nesen ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēma lēmumu pasludināt par Latvijai nevēlamām personām (persona non grata) polittehnologu Modestu Koļerovu un informācijas aģentūras Regnum galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Latvijas Ārlietu ministrijā paskaidroja, ka šis lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz valsts kompetento iestāžu sniegto informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas bija vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā pret valsts teritoriālo vienotību un ekonomisko drošību.

Portāla Gorod.lv veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā trešā daļa mūsu lasītāju uzskata, ka ar Koļerova un Pavlovska iekļaušanu „melnajā sarakstā” varas orgāni vēlējās pasliktināt attiecības ar Krieviju.

Aptaujāto ceturtā daļa izteica viedokli, ka šāda Ārlietu ministrijas rīcība liecina par to, ka mūsu valsts varas orgāni baidās no šīm personām. Tomēr tikai 2% respondentu atzīmēja, ka, viņuprāt, Koļerovs un Pavlovskis tiešām varētu apdraudēt valsti.

Aptaujāto trešā daļa atzinās, ka viņiem ir vienalga, ka kārtējie Krievijas pilsoņi tika pasludināti par „persona non grata”, un viņiem nav sava viedokļa sakarā uz šo jautājumu.


Написать комментарий