Daugavpils novada uzņēmējiem palīdzēs lauku attīstības konsultanti

foto Julita Kluša
foto Julita Kluša

Augustā Daugavpils novadā darba gaitas uzsākuši seši lauku attīstības konsultanti, katrs no kuriem strādās ar konkrētām teritorijām. Piemēram, Naujenes, Biķernieku un Ambeļu pagastos konsultēs Ruta Grustāne.

Vaboles, Nīcgales, Kalupes, Līksnas pagastos konsultēs Arnis Smans, bet Dubnas, Maļinovas un Višķu pagastos – Jānis Mozulis.
Inna Kolomijčuka sniegs konsultācijas Sventes, Medumu un Kalkūnes pagastos. Ņina Sisa strādās Lauceses, Tabores un Demenes pagastos, bet viņas kolēģe Elvīra Kalane - Salienas, Vecsalienas, Skrudalienas pagastos.

Konsultantu pamata darba vietas būs Naujene, Līksna, Višķi, Svente, Laucese un Saliena, taču vienu dienu nedēļā viņi pavadīs pārējos savas teritorijas pagastos, tiekoties ar saviem pārstāvjiem. Informācija par konsultantu pieņemšanas laiku un kontaktinformācija atrodama novada domes mājas lapā (www.dnd.lv) sadaļā „Uzņēmējdarbība”, to var saņemt arī pagastos.

Pēc Daugavpils novada domes projektu koordinatores Diānas Kriviņas vārdiem, lauku attīstības konsultantu darbs nav no vienkāršajiem. Viņu uzdevums ir ne tikai informēšana un potenciāla novērtējums, bet arī novada uzņēmējdarbības vides analīze pa pagastiem, datu bāzes izveidošana, vietējo uzņēmēju dalības nodrošināšana novada pasākumos un daudz kas cits.

Daugavpils novada domes sadarbības ar SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKIC) vietējo nodaļu mērķis ir veicināt jaunu konkurētspējīgu uzņēmumu dibināšanu, attīstīt iedzīvotāju vēlmi saimniekot pašiem savā novadā, nevis doties projām, meklējot labākos dzīves apstākļus.


Написать комментарий