Jaunie gaismas objekti Rēzeknē

foto SXC
foto SXC

Rēzeknē pabeigta gaismas objektu nomaiņa projekta „Gaismas objektu nomaiņa Rēzeknes pilsētā” ietvaros, vēsta Rēzeknes pašvaldība.

Pirms pašiem Līgo svētkiem iedzīvotāji varēja novērot, ka septiņās pilsētas ielās tika mainīti vecie gaismekļi pret jaunajiem LED tipa gaismekļiem. LED gaismeklis, vai gaismas diožu spuldze ir elektriska ierīce, kura kā gaismas avotu izmanto gaismas diodes (LED) un kurai salīdzinoši ar parastajām kvēlspuldzēm, ir ievērojami ilgāks lietošanas termiņš un zemāks elektroenerģijas patēriņš. Jūlijā tika samontēti seši automātikas komplekti gaismekļu vadīšanai, veikta programmatūras instalēšana un testēšana.

Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes galvenais enerģētiķis Roberts Adamovičs, jau jūlijā elektroenerģijas patēriņš apgaismojumam šajās ielās samazinājās aptuveni par 18%. Jāpiebilst, ka pēc vadīšanas sistēmu darbības uzsākšanas radās arī iespēja automātiski regulēt apgaismojuma intensitāti un sasniegt projektā paredzēto 40% elektroenerģijas patēriņa un CO2 emisijas apjoma samazinājumu. Projekta ietvaros uzstādīta arī apgaismojuma vadības sistēma, kura, noslēdzoties projektam „Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija posmā no Lubānas ielas līdz Latgales ielas krustojumam, ietverot Rēzeknes upes kustības pārvada rekonstrukciju”, tiks savienota kopējā pilsētas apgaismojuma sistēmā.
Kopumā projekta Nr. KPFI-13/20 „Gaismas objektu nomaiņa, Rēzeknes pilsētā” ietvaros uzstādīti 219 Itālijas ražojuma gaismekļi „LED-in” sekojošās Rēzeknes pilsētas ielās:

Kr. Barona ielā, visā garumā – 45 gaismekļi ar nominālo jaudu 73W;
Fr. Varslavāna ielā, visā garumā – 43 gaismekļi, ar nominālo jaudu 101W;
Ludzas ielā, visā garumā – 16 gaismekļi, ar nominālo jaudu 101W;
Latgales ielā sākot no ielu krustojuma Latgales – Kr.Barona – Ludzas – 5 gaismekļi ar nominālo jaudu 115W, un turpinājumā līdz Daugavpils ielai –19 gaismekļi ar nominālo jaudu 101W, kopā 24 gaismekļi,

Br.Skrindu ielā, posmā no V.Seiles ielas līdz Atbrīvošanas alejai – 7 gaismekļi (1 ar nominālo jaudu 101W un 6 – ar nominālo jaudu 87W), posmā no Atbrīvošanas alejas līdz Dārzu ielai – 5 gaismekļi ar nominālo jaudu 101W un posmā no Dārzu ielas līdz Raiņa ielai - 7 gaismekļi ar nominālo jaudu 101W, kopā 19 gaismekļi;
Raiņa ielā, visā garumā – 66 gaismekļi ar nominālo jaudu 101W;
Stacijas ielā, posmā no Raiņa ielas līdz Zemnieku ielai – 6 gaismekļi ar nominālo jaudu 101W.

Noņemtie SGS tipa gaismekļi tiks uzstādīti vairākās pilsētas ielās, kurās pašlaik stāv vecās DRL kvēlspuldzes.

Projekts tiek īstenots Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta „Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana pašvaldību publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā” ietvaros.


Написать комментарий