Rīgas tūroperatori iepazīs Latgales reģiona tūrisma piedāvājumu

foto raid.lv
foto raid.lv

27. augustā Latgalē ieradīsies vadošo Latvijas tūrisma aģentūru pārstāvji, lai trīs dienu laikā iepazītu Latgales reģiona tūrisma nozares piedāvājumu un attīstības tendences. Kopumā braucienā piedalīsies 12 tūrisma aģentūru pārstāvji (Relaks Tūre, Kandagar Tour, RIX Travel, Blagovestturserviss u.c.), portālam gorod.lv pavēstīja Latgales Reģiona attīstības aģentūras pārstāvis Edgars Kluss.

Iepazīšanās braucienu rīko Latgales Reģiona attīstības aģentūra sadarbībā ar Daugavpils novada Tūrisma informācijas centru un Park Hotel Latgola, kā arī Latvijas tūrisma aģentu asociāciju „ALTA”.

Apceļojot Latgali, trīs dienu laikā viesi tiks iepazīstināti gan ar jau zināmiem tūrisma galamērķiem Latgalē, gan ar pavisam jauniem produktiem, kas tūristiem vēl līdz šim netika piedāvāti.

Ceļojuma maršruts ir sastādīts tā, lai maksimāli aptvertu visu reģionu, un piedāvāt pēc iespējas daudzveidīgākus objektus, iekļaujot sakrālā, amatniecības, dabas, kultūrvēstures u.c. tūrisma objektus. Savu ceļojumu viesi uzsāks Balvos ar novada muzeja, Lāča dārza un Balvu muižas apmeklējumu, apmeklēs Bērzpili, Malnavu un Ludzas pilsētu. Otrajā dienā ir paredzēts Rēzeknes, Aglonas, kā arī vairāku objektu Daugavpils un Dagdas novados apmeklējums. Trešā diena būs veltīta Krāslavas un Daugavpils apskatei, noslēgsies Līvānu pilsētā.

„Rīgas pilsētas un Latvijas reģionu iedzīvotāji izmanto atpūtas iespējas Latgalē visai bieži,” uzsver Latgales reģiona attīstības aģentūras direktors Māris Bozovičs. „Īpaša uzmanība šobrīd jāpievērš ne vien Latgales tūrisma piedāvājuma reklamēšanai un individuālo tūristu piesaistīšanai, bet arī ienākošā pašmāju grupu tūrisma attīstībai, jo šobrīd reģiona, pašvaldību un uzņēmēju kopējiem pūliņiem tiek uzlabota tūrisma infrastruktūra un Latgalē tiek radīti jauni interesanti tūrisma produkti.”

Jāatzīmē, ka šī ir pirmā promotūre, kas tiek rīkota priekš mūsu valsts galvaspilsētas tūrisma profesionāļiem. Pēdējos gados Latgales reģionā daudz darba tiek ieguldīts, lai piesaistītu tūristus no Krievijas Federācijas. Arī šoruden tiek plānotas iepazīšanās tūres Maskavas un Sanktpēterburgas tūroperatoriem un žurnālistiem, kā arī dalība starptautiskajā tūrisma izstādē Sanktpēterburgā.


Написать комментарий