Pašvaldība uztaisīs 18. novembra un Valkas ielu krustojumu daudz drošāku

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Jau vairāk nekā mēnesi notiek galvenās Daugavpils ielas 18. novembra ielas rekonstrukcijas darbi, posmā no Valkas ielas līdz Varšavas ielai. Tā kā autovadītājiem ir jāapbrauc dotais posms, diezgan bieži 18. novembra un Valkas ielu krustojumā veidojas sastrēgums. Pilsētnieki sūdzas, ka šķērsot ielu šajā krustojumā ir diezgan sarežģīti. Vai tiek plānots risināt problēmu šajā krustojumā, portāls Gorod.lv devās uzzināt pie vicemēra Vjačeslava Širjakova.

Kā atzīmēja vicemērs, pašvaldībai ir zināms, ka šajā krustojumā ir problēmas ar kustības organizāciju. Līdz ar to Komunālās saimniecības pārvaldei tika dots rīkojums uzstādīt šajā krustojumā luksoforu, kurš tiktu regulēts ar pogām. Bet tikai tad, kad sāka strādāt pie šī jautājuma tika noskaidrots, ka uzstādīt doto luksoforu no tehniskā viedokļa ir diezgan sarežģīti. 

Pēc speciālistu novērtējuma būs diezgan grūti izpildīt izvirzītos nosacījumus par drošības nodrošināšanu dotajā krustojumā, pagaidām nav nekādas garantijas, ka aprīkojums tiks izstādīts. Tāpēc, kā paziņoja V. Širjakovs, pašvaldībai bija darba tikšanās ar Latgales reģiona ceļu policijas priekšnieku Aleksandru Linkeviču, kuras gaitā tika panākta vienošanās par to, ka sākoties jaunajam mācību gadam policija aktīvi patrulēs ielās, kurās automašīnas apbrauc 18. novembra ielu. 

Īpašu uzmanību drošībai visos pilsētas krustojumos policija veltīs Zinību dienā. Vēlāk, pēc pašvaldības lūguma mēneša laikā tiks saglabāti policijas posteņi pilsētas ielās un krustojumos, kuros notiek 18. novembra ielas apbraukšana. Liela uzmanība tiks veltīta transporta plūsmas organizācijai Valkas un Tautas ielās, kuru tuvumā atrodas skolas.
 



Написать комментарий