Žanna Kulakova: Es nevēlētos apstiprināt informāciju par pieprasījumu, lai ministrs Sprūdžs atkāptos no amata

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā preses konferencē pilsētas mērs Žanna Kulakova nedaudz paskaidroja situāciju sakarā ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvju valsts prezidentam un Latvijas valdībai nosūtīto vēstuli ar pieprasījumu, lai ministrs Sprūdžs atkāptos no amata.

Kā zināms, Daugavpils bija to deviņu pilsētu skaitā, kas parakstīja minēto vēstuli. Šajā sakarā Daugavpils mērs paziņoja sekojošo: „Attiecībā uz šo jautājumu pastāv dažādi viedokļi – daži uzskata, ka pašvaldību vadītāji ir pieprasījuši, lai ministrs Sprūdžs atkāptos no amata, bet es nevēlētos apstiprināt šo informāciju. Šobrīd Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un pašvaldību vadītāju starpā pastāv nesaskaņas, kas attiecas uz izstrādātajiem grozījumiem.

Šonedēļ ir ieplānota Latvijas Lielo pilsētu asociācijas tikšanās ar ministru Sprūdžu. Domāju, ka pie apaļā galda mums ir jāuzsāk konstruktīvs dialogs un jānonāk pie viena lēmuma, jo tas attiecas gan uz katras pašvaldības, gan uz Latvijas darbību kopumā. Tāpēc pagaidām šī tēma ir atklāta.

Gadījumā, ja tiks pieņemti ar atkritumu izvešanu saistītie grozījumi, tas skars katras pašvaldības iedzīvotāju, jo jebkuras kompānijas izvesto atkritumu apjoma samazināšana var izraisīt tarifu maiņu.

Tomēr pēdējā laikā Daugavpils domes un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas starpā izveidojies labs dialogs. Kā zināms, tika izstrādāta Latgales attīstības programma, kuras realizācija mums ir ļoti aktuāla. Nav noslēpums, ka pie mums ir lielākais bezdarba līmenis valstī, turklāt arī lielākais izceļojošo iedzīvotāju skaits, tāpēc ir loģiski, ka ministrija pievērsa uzmanību tieši Latgalei. Tas ir sava veida klupšanas akmens, kuru pārējās pašvaldības mums pārmet. Neskatoties ne uz ko, darbu ar Ministriju vērtēju kā pozitīvu, arī ministrs Sprūdžs vienmēr ir pieejams un telefonsarunu laikā ar viņu ir iespējams apspriest dažādus jautājumus.

Pastāv zināmi likumdošanas momenti, kas mūs neapmierina, bet pašvaldību vadītāji nav par ministra atkāpšanos no amata”.


Написать комментарий