Daugavpils novada projekts „Uzlabosim savu ikdienu!” noslēdzās ar Sventes jauniešu ģitāristu koncertu

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Vasaras laikā Daugavpils novada jaunieši aktīvi realizēja savus projektus, kuri uzvarēja konkursā „Uzlabosim savu ikdienu!”. Trīs vasaras mēnešu laikā tika realizēti 6 dažādi projekti, kuru galvenais mērķis bija jauniešu veselīga dzīvesveida un lietderīga brīvā laika pavadīšanas popularizēšana. Visu projektus izstrādāja un realizēja dažādu pagastu jaunieši – viena projekta ietvaros tika rīkotas Aktivitātes dienas svaigajā gaisā, cita – radošas darbnīcas un vizināšanās ar kanoe pa Daugavu.

Projektu ciklu atklāja Jauniešu festivāls Višķu pagastā, bet noslēdza projekts „Mūžu dzīvo, mūžu mācies”, kura ietvaros Sventes pagastā jauniešu apguva ģitārspēles pamatus. Interesentu bija diezgan daudz, bet sakarā ar to, ka viens no nosacījumiem bija sava muzikālā instrumenta esamība, daudzi jaunieši nevarēja piedalīties projektā. Rezultātā seši jaunieši kopā ar pasniedzēju Armandu Varslavanu cītīgi mācījās akordus, apmeklējot visas nodarbības, kas notika gan grupās, gan individuāli.

Projekta autori atzinās, ka tikai nodarbību laikā saprata, ka ģitārspēles pamatu apguves process nemaz nav tik ātrs, kā šķita, ir nepieciešams pastāvīgs darbs.

Noslēguma koncertā četri no palikušajiem jauniem ģitāristiem piedāvāja skatītāju uzmanībai dažas muzikālās kompozīcijas. Kā arī visi klātesošie iepazinās ar fotoprezentāciju, kas bija veltīta visiem vasaras laikā realizētajiem projektiem.

Sventes jaunieši šo projektu uzskata par ļoti veiksmīgu un interesantu, ja tuvākajā laikā radīsies iespēja iegādāties vēl divas ģitāras, iespējams, ka ģitārspēles apguve tiks turpināta.


Написать комментарий