Par lojalitāti valstij un valdībai 1

foto mixtv
foto mixtv

Nacionālā apvienība „Visu Latvijai/TB/LNNK” ir publiski griezusies Izglītības un zinātnes ministrijā ar prasību atlaist partijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) valdes locekli Vladislavu Rafaļski un drošības iestādēs ar aicinājumu izvērtēt atbildoša soda piemērošanu minētai personai.

Par iemeslu šādai rīcībai kļuva V.Rafaļska izteikums radio ēterā par to, ka viņš „neesot šai valstij lojāls”.

Drošībai policija atgādināja „Visu Latvijai/TB/LNNK” politiķiem, ka mūsu valsts Konstitūcijas 100.pats garantē pārliecību un vārda brīvību Latvijā, bet pilsoņu un nepilsoņu politiskā lojalitāte pret valdošo koalīciju un valdību nav paredzēta nevienā likumā. Tas, ka Drošības policija demokrātijas un konstitūcijas pamatos orientējas labāk, nekā Saeimas valdošās koalīcijas deputāti, liecina par šo deputātu domāšanas veida neatbilstību tautvaldības principiem un Latvijas Republikas Konstitūcijas pamatiem.

Tāpēc neviens cilvēks, kas atbalsta tautvaldības fundamentālās vērtības un vārda brīvību, kas ir atrunāti Latvijas Konstitūcijas 2. un 100.pantā, nevar būt lojāls valdībai un valdošajai koalīcijai, kas, viņuprāt, ir pārāki par Konstitūciju, vēlētājiem un nodokļu maksātājiem, kuri uztur gan Saeimas deputātus, gan jebkuru valdību.


Написать комментарий

Nav lojāls valstij, tad var būt brīvs. Citātā nav minēts nekas par valdību, kas pēc tam tiek tālāk apspriests...
Valodas problēmas, vai prāta aptumsums? :D