Daugavpils pilsētas dome izsludināja ierosinājumu pieņemšanu Gada balvas piešķiršanai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katru gadu Daugavpils dome piešķir Domes apbalvojumu „Gada balva”. Saskaņā ar tradīciju daugavpilieši paši izvirza kandidātus sešās nominācijās - izglītībā, kultūrā, sportā, tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā un sociālajā aprūpē, sabiedriskajā darbībā.

Labāko apbalvošana kā parasti notiks Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītajā svinīgajā pasākumā, kura gaitā uzvarētājiem tiek pasniegtas Zelta un sudraba lilijas.

Ierosinājumus balvas piešķiršanai mūsu pilsētnieki var iesniegt līdz šī gada 15. oktobrim. Pieteikumā nepieciešams norādīt pretendenta vārdu un uzvārdu, darbavietu, ieņemamo amatu un nomināciju, kādā ierosināts piešķirt Gada balvu. Kā arī jāpievieno neliels rekomendācijas raksts ar aprakstu par kandidāta panākumiem, nopelniem.

Ierosinātā kandidatūra var būt gan pilsētnieks, gan uzņēmuma vai firmas kolektīvs. Balstoties uz daugavpiliešu ierosinājumiem, speciāli izveidotā komisija izvērtēs pretendentu nopelnus pēdējā gada laikā un izvēlēsies labākos no labākajiem.

Ierosinājumus  jāiesniedz Daugavpils domes Informācijas birojā, kas atrodas K. Valdemāra ielā 1.

Pagājušajā gadā konkursā piedalījās vairāk nekā 30 pilsētnieki, no kuriem stingra un kompetenta žūrija izvēlējās 7 kandidatūras. Rezultātā sudraba un zelta lilijas saņēma: Pjotrs Hudobčonoks „Par mūža ieguldījumu”, nominācijā „Izglītība” uzvarēja Saskaņas pamatskolas matemātikas skolotāja Aļesja Šapkova, nominācijā „Kultūra” par labāko tika atzīts Latviešu kultūras centra pasākumu režisors Jānis Butkevičs, nominācijā „Sports” uzvarēja vieglatlēts Dmitrijs Jurkevičs, kategorijā „Tautsaimniecība”- uzņēmuma „Ditton Chain” valdes loceklis Raimonds Bruževičs, nominācijā „Sabiedriskā darbība” par labāko tika atzīta Daugavpils Sarkanā krusta komitejas izpilddirektore Marija Kirničanska, bet nominācijā „Veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” uzvarēja Daugavpils reģionālās slimnīcas neiroķirurgs Viktors Butāns.


Написать комментарий