Otrajā Starptautiskajā investīciju forumā piedalīsies 13 valstu pārstāvji

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 20.septembrī, plkst.9:30 Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē tiks atklāts Otrais Starptautiskais investīciju forums „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”. Starptautiskā pasākuma atklāšanas ceremonijā piedalīsies pilsētas vadība, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji.

Kā foruma pamattēma tiks aplūkota lidostas, tūrisma un uzņēmējdarbības attīstība. Kā arī foruma programmā tika iekļauti Latgales un Latvijas investīciju un starptautiskās sadarbības jautājumi.  
Divu dienu laikā Starptautiskā foruma dalībnieki darbosies trijās sekcijās – uzņēmēju darba grupa apspriedīs ražošanas un loģistikas jautājumus, pašvaldības grupa – investīciju piesaistīšanu un trešā darba grupa aplūkos dažādus projektus kopā ar Latgales plānošanas reģionu.

Investīciju foruma pasākumu tiešraide no plkst.9:15 līdz 12:00 būs pieejama mājas lapā www.tv.daugavpils.lv. No plkst.12:00 līdz 14:00 skatītājiem būs iespēja noskatīties intervijas ar foruma dalībniekiem.

Foruma ietvaros Daugavpils Olimpiskajā centrā plkst.16:00 tiks atklāta Daugavpils un Latgales uzņēmēju ražoto preču izstāde, dalībai kurā pieteicās dalībnieku rekordskaits – vairāk nekā 100 uzņēmēji. Pasākuma rīkotāji sola vairākus patīkamus pārsteigumus, tai skaitā jaunas tirdzniecības zīmes un jaunus ražotājus.

Otrā foruma diena arī būs notikumiem pilna. Tās sākumā tiks rīkotas ekskursijas pa Daugavpils pašvaldības ražošanas objektiem, bet dienas noslēgumā notiks plaša diskusija par ES dalībvalstu sadarbības perspektīvām un preses konference.

Otrajā Starptautiskajā investīciju forumā piedalīsies vairāk nekā 400 dalībnieku no 13 valstīm – sākot ar Lietuvu, Krieviju un Baltkrieviju un beidzot ar Azerbaidžānu, Spāniju un Kanādu.
Pasākuma rīkotāji ir Daugavpils pilsētas dome, Latgales plānošanas reģions, biznesa inkubators „Ideju viesnīca” un Tirdzniecības un rūpniecības kameras Daugavpils nodaļa.


Написать комментарий