Mēneša laikā Daugavpilī atkal ir samazinājies bezdarba līmenis

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Bezdarba līmenis Latvijā turpina samazināties – augusta beigās tas sastādīja 11,3% (111 542 cilvēki) no ekonomiski aktīvu iedzīvotāju kopskaita. Daugavpilī augusta beigās bezdarba līmenis sastādīja 10,9%, kopumā Latgalē – 22%. Jāatzīmē, ka jūlija beigās bezdarba līmenis Daugavpilī sastādīja 11,4%, Latgalē – 22,5%.

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Inese Kalvāne ziņo, ka Latvijā ir nedaudz samazinājies to bezdarbnieku īpatsvars, kas minēto statusu saglabā gada laikā. Tas nozīmē, ka bezdarbnieki, kas aktīvi meklē darbu un kuriem piemīt darbadevēju prasītās prasmes, atrod darbu mazāk nekā gada laikā.

NVA speciālisti norāda, ka šī gada 8 mēnešu laikā par 7 procentu punktiem (līdz 45%) ir palielinājies cilvēku skaits, kas zaudē bezdarbnieka statusu sakarā ar iekārtošanos darbā, nevis neattaisnojošo iemeslu dēļ.

Eksperti atzīmē, ka gada laikā trīs reizēs ir palielinājies to bezdarbnieku skaits, kas NVA ir reģistrēti ilgāk par 3 gadiem. Šajā sakarā NVA direktore norādīja, ka ir nepieciešams aktīvāk strādāt ar šāda veida bezdarbniekiem, strādājot ar viņiem individuāli un palīdzot realizēt viņiem izstrādāto darba meklēšanas plānu. Šim mērķim tika ieviests žurnāls, kurā bezdarbnieks fiksē darba meklēšanas gaitu un rezultātus.

Jāatzīmē, ka NVA Daugavpils filiālē galvenokārt ir reģistrēti palīgstrādnieki (aptuveni 15%), pārdevēji (aptuveni 8%), apkopēji (aptuveni 6%), kā arī sētnieki, grāmatveži, skolotāji, autovadītāji, pavāri, apsargi, pārdevēji-konsultanti.


Написать комментарий