Dzejas dienu pasākums Dricānu vidusskolā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Sekojot iepriekšējo gadu tradīcijām, septembri Latvijā saucam par dzejas mēnesi. Aizsākums šai skaistajai tradīcijai meklējams 1965.gadā – Raiņa simtgades svinībās, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Arī šogad Latviju septembrī pārņem dzeja dažādās valodās, formās, ritmos un izteiksmēs. Dricānu vidusskolā 17.septembrī dzeju un par dzeju runāja latgaliešu valodā, arī mūzikas ritmā un video izteiksmē, jo pie mums viesojās jaunā, atraktīvā dzejniece Zaiga Lāce un latgaliešu melanholiskais rokmūziķis Ingars Gusāns jeb Sovvaļnīks.

Zaigas nopietnā un dziļi subjektīvā dzeja mijās ar Sovvaļnīka skumjajām dziesmām. Pasākumā varēja uzzināt, kāda interese par Sovvaļnīku ir citos novados, viņa domas par talantīgajiem Latgales dziedātājiem un grupām, ko Latvijas radio stacijas diemžēl atskaņo nelabprāt. Dzejniece Zaiga uzsvēra savu latgalisko domāšanas veidu un atklāja sapni – kādu dienu izdot savu dzejas krājumu. Jaunā autore arī izdomājusi savu pseidonīmu, ko pagaidām vēlējās paturēt noslēpumā.

Tikšanās izvērtās ļoti sirsnīga, atklāta un abpusēji patīkama. Ciemiņi atzina, ka reti kad izdodas tik jauks pasākums kopā ar skolēniem, kuru pat negribas beigt. Noslēgumā noskatījāmies Sovvaļnīka dziesmas „Latgola” videoklipu, kuru veidojusi Latgales entuziastu grupa „Biļdis”.  Jāteic, ka mums ir īpašs prieks un lepnums, ka šajā videoklipā vienu no galvenajām lomām atveido Dricānu vidusskolas 12.klases skolniece Kristīne Bautre. Paldies Zaigai un Sovvaļnīkam par jauko dzejas pēcpusdienu, par patīkamo gaisotni, ko viņi ar savu personības šarmu spēja radīt!

 


Написать комментарий