Biedrība „Baltā māja” ar radošām darbnīcām iekrāso rudeni

foto livani.lv
foto livani.lv

Ar sadarbības projekta „Kā apvienot indivīda vajadzības un kopienas labsajūtas pieaugumu: atbalsts vietējo nevalstisko organizāciju lomas spēcināšanai” atbalstu biedrība organizēja trīs informatīvi radošus pasākumus „Uzzini un iemācies”. Projektu finansē  „Atvērtās sabiedrības fondu Izglītības atbalsta programma” kā daļu no plašākas iniciatīvas, kurā piedalās 12 nevalstiskas organizācijas no Latvijas un arī Ungārijas, Vācijas un Horvātijas kopienu pārstāvji, informē Līvānu novada pašvaldība.

Projekts tika uzsākts augusta mēnesī un tā aktivitātes Līvānu novada sakās ar trīs informatīvi radošiem pasākumiem „Uzzini un iemācies”. Tās bija trīs radošas dienas  rudens ieskaņās, līdzīgi kā skolēniem uzsākot jauno mācību gadu, arī līvāniešiem bija iespēja iemācīties ko sev noderīgu.

Pirmajā radošajā darbnīcā tika apgūti dekupāžas paņēmieni, tika izgatavoti foto rāmji, apdarināti trauki, arī puķu podi un glāzes. Dalībnieki, no kuriem liela daļa bija seniori, priecājās, ka varēs tagad mājās paši izgreznot savas lietas.

Nākošā bija darbnīca, kas īpašu prieku sagādāja biedrības dienas centra audzēkņiem. Nodarbībā bija iespēja iemācīties strādāt ar koka iededzināšanas iekārtu. Vispirms tika zīmēti un pēc tam iededzināti kokā gan raksti, gan teicieni, pat attēli. Dienas centra darbinieki jau sāka plānot kā šo jauno iekārtu izmantot nodarbībās turpmāk.

Trešā nodarbība bija viskrāsainākā. Tajā tika gatavoti apsveikumi, kuros no krāsaina papīra uzplauka gan taureņi, gan ziedi. Visi dalībnieki cītīgi grieza un locīja nodarbības vadītājas Ineses Butleres vadībā. Inese vadīja visas trīs nodarbības un visi to dalībnieki bija ļoti apmierināti par interesantajiem ieteikumiem, pacietību, padomiem un radošo atbalstu.

Biedrība pateicas Līvānu novada sociālajam dienestam un Līvānu bērnu un jauniešu centram par atbalstu telpu nodrošinājumā.

Pašlaik projekts turpinās ar gatavošanos labdarības akcijām, kuras notiks tuvākajā laikā. Cilvēki ar  īpašām vajadzībām šuj krēslu paklājus un spilventiņus, bet seniori ada mazus zābaciņus un zeķītes. Pēc akcijām projekta noslēguma posmā oktobrī notiks Kopienas diena „Kopā labāk”, kurā piedalīties tiks aicināti novada nevalstisko organizāciju pārstāvji.


Написать комментарий