'Aston Martin' modernizējis 'DB9' modeli

publicitātes foto
publicitātes foto

Kompānija "Aston Martin" mēneša beigās notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentēs atjaunināto "DB9" modeli. Spēkrats ieguvis modernizētu tehniku un dizainu "Virage" modeļa stilā, kā ražošana tika pārtraukta tikai pusotru gadu pēc tā debijas.

Modernizētais "Aston Martin DB9" ieguvis jaunu motora pārsegu, radiatora dekoratīvo režģi, priekšējo un aizmugurējo buferi, priekšējos spārnus ar ventilācijas atverēm un bagāžnieka vāku ar izteiktāku spoileri.

Kā norāda ražotājs, modernizētā automobiļa salonā izmantoti kvalitatīvāki apdares materiāli, bet par papildus samaksu būs pieejami sportiskie sēdekļi, kas ir par 17 kg vieglāki nekā standartā.

Atjauninātā "Aston Martin DB9" šasija tāda pati kā iepriekšējā, tomēr modelis jau standartā iegūs keramiskās bremzes, kas ne tikai saīsina bremzēšanas ceļu, bet ir arī par 12,5 kg vieglākas. Vēl šim automobilim ir ceturtās paaudzes adaptīvā balstiekārta ar trim darbības režīmiem ("Normal", "Sport" un "Track").

5,9-litru V12 dzinējam ir jauns cilindru bloks un galva, kā arī modernizēta ieplūdes sistēma. Tādējādi motora jauda palielināta līdz 517 zirgspēkiem (+40 ZS), bet griezes moments – līdz 620 Nm (+20 Nm). Līdz 100 km/h superauto paātrinās 4,6 sekundēs un maksimāli sasniedz 295 km/h.

Tirdzniecībā Eiropā atjauninātais "Aston Martin DB9" nonāks oktobrī. Tā cena Vācijā būs no 174 994 eiro.


Написать комментарий