Podžukam un Ļebedevam – Eiropas “sudrabs”!

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Spīdvejisti Kjasts Podžuks un Andžejs Ļebedevs sestdien Rovnas mototrekā Ukrainā kļuva par Eiropas vicečempioniem pāru sacensībās. Tās ir pirmās medaļas pieaugušo konkurencē Eiropas čempionātos Latvijas spīdveja vēsturē. 2005. gadā Podžuks bija vicečempions junioru (U19) konkurencē.

Latvijas pāris jau pirms sacensībām tika uzskatīts par vienu no favorītiem un sacensību gaitā to apliecināja. Mūsējie kopsummā nezaudēja nevienā braucienā (trīs reizes neizšķirts 3:3) un pārspēja arī nākamos čempionus ukraiņus (4:2), kuri nedaudz ražīgāk krāja punktus braucienos ar citiem konkurentiem. Ukrainas duetam Andrejam Karpovam un Aleksandram Loktajevam beigās bija 26 punkti, bet mūsējiem - 23 punkti. Podžuka rēķinā - 13, Ļebedeva - 10 punktu. Trešajā vietā ar 22 punktiem Dānijas pāris.

Lai saglabātu otro vietu, ļoti svarīgs mūsējiem bija pēdējais brauciens pret pagājušā gada čempioniem poļiem, kurā vajadzēja atvest vismaz divus punktus (poļiem savukārt vēl bija izredzes iegūt medaļas), taču mūsējie ar minimumu nesamierinājās - Podžuks pēdējā braucienā uzvarēja, kopsumā - 3:3 un sudraba medaļas rokā! Poļi šoreiz palika 4. vietā (20 punktu).

Tagad Podžukam un Ļebedevam vēl priekšā ir Eiropas individuālā čempionāta pēdējais 4. finālposms Austrijā (30. septembrī). Pēc trim finālposmiem Ļebedevs kopā ar ukraini Andreju Karpovu dala otro vietu, par 6 punktiem atpalikdami no līdera čeha Aleša Drīmla. Tuvākie sekotāji savukārt no abiem atpaliek tikai par 4 punktiem. Podžuks pirms pēdējā finālposma ir sestajā vietā un arī vēl saglabā izredzes paspēkoties par medaļu.

24.09.2012 , 13:00

sportacentrs.com


Написать комментарий