Kārtējās sūdzības dēļ tika pagarināts konkurss par tramvaju iegādi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aplokšņu ar piedāvājumiem par tramvaju iegādi atvēršana atkal tiek atlikta. Šoreiz tas ir noticis sakarā ar viena no potenciālajiem piegādātajiem iesniegto sūdzību par konkursa specifikāciju.

Atgādināsim, ka pirmais konkurss par tramvaju iegādi Daugavpils tramvaju infrastruktūras modernizācijas eiroprojekta ietvaros tika izsludināts pagājušā gada jūlijā. Decembrī par konkursa uzvarētāju tika pasludināta kompānija „Vagonmaš”, taču konkursa rezultāti tika pārsūdzēti un rezultātā ar minēto kompāniju tika aizliegts slēgt līgumu.

Šī gada martā konkursa nolikumā tika veikti grozījumi un jūlijā tika izsludināts jaunais konkurss. Tika plānots, ka aploksnes ar piedāvājumiem tiks atvērtas 25.septembrī, taču 10.septembrī Iepirkumu uzraudzības birojs publicēja informāciju, no kuras izriet, ka konkurss atkal tika pārsūdzēts.

Vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka sakarā ar sūdzības iesniegšanu aploksnes netiks atvērtas agrāk paredzētajā datumā. Iepirkumu komisija ir nolēmusi, ka ir jāveic grozījumi specifikācijā, lai termiņi netiktu kavēti vēl vairāk. Pieteikumu iesniegšanas termiņš tika pagarināts par 26 dienām, aplokšņu atvēršana tiek plānota oktobra vidū, kad taps zināms pretendentu skaits.

„Žēl, ka savus jautājumus pretendenti uzdeva pusotru nedēļu pirms pieteikumu iesnigšanas termiņa beigām. Tiek izrādīta liela interese par šo konkursu, cerams, ka pēc grozījumu pieņemšanas nevienam neradīsies papildus jautājumi”, - atzīmēja L.Jankovska, piebilstot, ka konkursa nolikumā tiks pieņemti nebūtiski grozījumi, kuri, acīmredzot, pretendentam ir svarīgi.


Написать комментарий