„Stāsts par enerģiju” – Zinātnieku nakts 2012 Rēzeknes Augstskolā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

28.septembrī no pulksten 18.00 līdz 23.00 Rēzeknes Augstskolā (Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 115, Informācijas tehnoloģiju centrā) notiks Zinātnieku nakts 2012, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Tas ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to 32 Eiropas valstu – Zinātnieku nakts organizētāju – kopējā skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk kā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā jauniešiem skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Šogad Zinātnieku nakts aktivitātes tematiski ir saistītas ar enerģiju. Apmeklētāji varēs gūt ieskatu enerģijas daudzveidīgajā pasaulē, apzināt tās veidus un izmantošanas iespējas. 28.septembrī vienlaikus vairākās pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Salaspilī, Valmierā un Cēsīs – varēs piedalīties zinātniskos eksperimentos, iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus zinātniekiem un piedalīties dažādās aktivitātēs.


Apmeklējot Zinātnieku nakti Rēzeknes Augstskolā, varēs līdzdarboties eksperimentos, iepazīt dabas enerģijas izmantošanas veidus, vērot robotu tehnikas demonstrējumus, iepazīt garīgās enerģijas veidus sev apkārt, piedalīties nakts orientēšanās sacensībās, vērot mākslas un valodu pozitīvās enerģijas iedarbību, kā arī noskatīties Rēzeknes Augstskolas studentu teātra „ĶerRA” izrādi „Bej` kieneņam trejis meitys”.


Написать комментарий