Saskaņas pamatskolas rīkotajā Miķeļdienas gadatirgū varēja izbaudīt pīrāgus un vecmāmiņas sulu 2

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Senie latvieši Miķeļdienā — 29.septembrī — atzīmēja ražas svētkus. Parasti sājā dienā visās valsts pilsētās rīko gadatirgus, kuros lauksaimnieki piedāvā savas labākas preces.

Ražas svētku priekšvakarā Daugavpils Saskaņas pamatskolā arī tika rīkots tradicionālais gadatirgus, kurā aktīvi piedalījās visi jaunāko klašu skolēni.

Skolēni bija lieliski sagatavojušies šim pasākumam – jebkurš labs lielveikals apskaustu tik plašu preču sortimentu. Gadatirgus apmeklētājiem par nelielu samaksu tika piedāvāti dažāda veida pīrāgi, tortes, cepumi, dažādu formu smalkmaizītes, svaigi augļi un dārzeņi, izstrādājumi no dabas materiāliem un pat gliemežvāki. Bērni nenoliedza, ka gardumu pagatavošanas procesā viņiem palīdzējuši vecāki, vecmāmiņas un vectētiņi.

Mazie pārdevēji dažādā veidā reklamēja savas preces. Piemēram, pirmklasnieks Pavliks piesaistīja uzmanību ar spilgtām cenas zīmēm, kuras pats bija uzzīmējis, bet 2b.klases skolniece Ksenija pārdeva „vecmāmiņas ābolu sulu”. Vecmāmiņa Ņina portālam Gorod.lv pastāstīja, ka gan viņa, gan mazmeita ļoti pārdzīvoja, vai skolēni gribēs pagaršot dabīgu ābolu sulu, kas tika pagatavota speciāli šim pasākumam. Taču pieprasījums bija liels un gan sula, gan pašu cepta melnbaltā torte „Zebra” tika pārdota ļoti ātri.

Pēc Saskaņas pamatskolas skolotājas Ludmilas Uļinskas vārdiem, šogad Miķeļdienas gadatirgū pieteicās piedalīties arī 4.-5.klašu skolēni. Sākotnēji tika plānots, ka gadatirgus norisināsies skolas pagalmā, bet sakarā ar laika apstākļiem tika nolemts rīkot pasākumu pamatskolas telpās.

Savukārt sestdien, 29.septembrī, no plkst.9:00 darbosies vēl viens Miķeļdienas gadatirgus – šoreiz Kalupes pamatskolas stadionā. Gadatirgus apmeklētājiem būs iespēja iegādāties ekoloģiski tīrus produktus – ķirbjus, ābolus, dzērvenes, zāļu tējas, skābētus kāpostus, maizi, medu, visdažādākās mājas delikateses, kā arī piedalīties konkursā, kurā tiks noteikts vislielākais ķirbis un visgaršīgākais mājas siers. Gan pieaugušajiem, gan bērniem būs iespēja apmeklēt vairākas radošās darbnīcas.



Написать комментарий

vecmāmiņas sulu... !!! Kanibālu brokastis?

Ir bērzu sula, apelsīnu, bet vecmāmiņas sula? Vai var zināt tās recepti?

Написать комментарий