“McLaren F1” superauto ideoloģiskais pēctecis “P1”

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Britu kompānija ”McLaren Automotive” pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi ”P1” konceptu, kas pagaidām ir tikai dizaina makets. Nākamgad tamlīdzīgs modelis nonāks arī sērijveida ražošanā un kļūs par ”McLaren F1” superauto ideoloģisko pēcteci.

”McLaren” pagaidām neatklāj detalizētāku informāciju par topošā superauto tehniskajiem risinājumiem. Ražotājs vien norāda, ka šim modelim jaudas un masas attiecība būs 600 zirgspēku uz tonnu. Tādējādi gaidāms, ka spēka agregāta jauda būs virs 700 ZS.


Tāpat ”McLaren” uzsver, ka jaunā superauto izstrādē aktīvi piedalās kompānijas sacīkšu nodaļa. Parīzes autoizstādē eksponēts topošā superauto dizaina makets, tam, piemēram, nav interjera. Ražotājs norāda, ka sērijveida modelis par 95 procentiem vizuāli līdzināsies šim prototipam. Automobiļa virsbūve būs izgatavota no oglekļa šķiedras.

Atgādinām, ka "McLaren F1" tika ražots periodā no 1992. līdz 2002.gadam, kopumā izgatavojot 106 vienības. Automobilis aprīkots ar "BMW" izstrādātu 6,1-litra V12 dzinēju, kas attīsta 636 zirgspēku jaudu un ļauj paātrināties līdz rekorda 386 km/h, savulaik to padarot par visātrāko sērijveida auto pasaulē.


Темы: , , ,
Написать комментарий