Aldaris LBL: Uzvaras “Valmierai” un VEF; «Jēkabpils” uzvar drāmā

foto Juris Kalniņš
foto Juris Kalniņš

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta spēlē uzvaru izcīnīja "Valmieras" basketbolisti, kas izbraukumā ar 93:73 apspēlēja "Turības" komandu. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja arī Latvijas čempioni "VEF Rīga".

"Turība" - "Valmiera"

Mača pirmās minūtes veiksmīgākas bija "Turības" basketbolistiem, kas ceturtajā minūtē izvirzījās vadībā ar 10:5, tomēr ceturtdaļas turpinājumā dominēja valmierieši, kas turpinājumā atstāja mājiniekus "uz nulles". Lielā mērā pateicoties Jāņa Bērziņa lieliskajam sniegumam (16 punkti pirmajā ceturtdaļā!) "Valmiera" veica izrāvienu 21:0 un ceturtdaļu noslēdza ar 26:10.

Nākamās desmit minūtēs laukumā norisinājās līdzīga cīņa. Vienubrīd valmieriešu pārsvars pieauga līdz 19 punktiem, bet puslaiks tika noslēgts ar +17 – 46:29.

Otro puslaiku "Turība" iesāka apņēmīgi. Pēc Šteinberga un Apsīša tālmetieniem laukuma saimniekiem izdevās pietuvoties pat līdz septiņiem punktiem (41:48), taču iesākto ofensīvu neizdevās turpināt, jo valmierieši kopīgām pūlēm veica izrāvienu 17:3, panākot lielāko pārsvaru spēlē – 65:44.

Noslēdzošajās desmit minūtēs strauju pavērsienu nebija – valmieriešu pārsvars stabili turējās divdesmit punktu robežās un punkti abām komandām krājās līdzīgi. "Valmiera" spēli uzvarēja ar 93:73.

Izcila spēle Jānim Bērziņam, kurš guva 28 punktus, turklāt realizēja visus metienus (1p. - 1/1, 2p. - 6/6, 3p. - 5/5). Bērziņa rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas.

VEF Rīga – Jelgava

Pēc nepārliecinošā spēles sākuma (6:10 piektajā minūtē), "VEF Rīga" pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un pirmās desmitminūtes izskaņā pateicoties Jahoviča, Kavaļauska un Bertāna rezultatīvajai spēlei panāca pat deviņu punktu pārsvaru (21:12), bet ceturtdaļu noslēdza ar 21:15.

Pēc Bertāna un Strēlnieka tālmetieniem VEF pirmoreiz mačā ieguva vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (27:15), ko vēlāk Janičenoks palielināja līdz +15, tomēr jelgavnieki spēja mainīt spēles gaitu un pietuvoties sešu punktu attālumā. Puslaiku VEF noslēdza ar astoņu punktu pārsvaru – 42:34.

Pēc pārtraukuma rīdzinieki vaļības neatļāvās un pakāpeniski atkal palielināja savu pārsvaru, kas līdz trešās ceturtdaļas beigām pieauga līdz +23. Latvijas čempioni dominēja arī pēdējā ceturksnī, kad guva divreiz vairāk punktu nekā pretinieki, tomēr simts punktu robežu rīdziniekiem neizdevās sasniegt – 99:62.

"Liepāja/Triobet" – "Jēkabpils"

Liepājā pie panākuma LBL jaunpienācēji "Jēkabpils", kas dramatiskā mača galotnē tika galā ar "Liepāja/Triobet". Pirmajā puslaikā jēkabpilieši pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, neitralizējot liepājnieku līderus. Pirmo puslaiku "Jēkabpils" noslēdza ar 36:23.

Otrā puslaika ievadā viesi panāca lielāko pārsvaru spēlē (+15) un nekas neliecināja, ka liepājniekiem izdosies lauzt spēles gaitu. Vēl pirms izšķirošajām desmit minūtēm "Jēkabpilij" bija 13 punktu pārsvars, ko komanda pamanījās izsēt. Nedaudz vairāk kā divas minūtes līdz pamatlaika beigām jēkabpilieši tika panākti (51:51), bet nedaudz vēlāk "Liepāja/Triobet" spēja arī izvirzīties vadībā (55:53). Atlikušajā minūtē gan mājiniekiem neizdevās uzvaru nosargāt - uzvaru jēkabpiliešiem nodrošināja Jurija Aleksejeva rezultatīvais sniegums – 57:56. Septiņas sekundes līdz finālsirēnai Aleksejevs guva pēdējo punktu spēlē, realizējot soda metienu un nodrošinot viesiem uzvaru.

11.10.2012 , 10:15

sportacentrs.com


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий