Akumulatora ekspluatācija ziemā – to ir svarīgi zināt!

foto laboratoryequipment.com
foto laboratoryequipment.com

Daudziem autovadītājiem ir pazīstama situācija, kad ziemas aukstajā laikā automobilis atsakās darboties, jo akumulators ir nepietiekami uzlādēts. Visbiežāk no darba kārtības akumulatora bateriju izved tieši tā nepareiza ekspluatācija. Jāatceras, ka ziemā akumulatora baterija darbojas pastiprinātā režīmā, un, lai tas efektīvi veiktu savas funkcijas – būtu elektriskās strāvas, nevis lieku raižu avots – ir nepieciešama nopietna pieeja akumulatora izvēlē, kā arī turpmākajā apkopē un ekspluatācijā.

Kā izvēlēties kvalitatīvu akumulatoru ziemai?

Lai akumulators efektīvi veiktu savas funkcijas, to nepieciešams iegādāties specializētajos veikalos, kur prece ilgi neuzkavējas, jo ilgstošas glabāšanas gadījumā akumulators sāk zaudēt savas īpašības. Ja nosauksiet sava transportlīdzekļa pamatparametrus, kā arī braucienu tipu (gari/ īsi) un to biežumu, konsultants piemeklēs transportlīdzeklim vislabāk piemērotu akumulatoru. Tādos centros tiek īstenota arī pareiza akumulatoru bateriju glabāšana, kas garantē to turpmāku ekspluatāciju bez jebkādām problēmām.

Kas jāņem vērā, ekspluatējot akumulatoru ziemā?

Jāatceras, ka ziemas periodā tieši no akumulatora uzlādes līmeņa ir atkarīgs, cik ātri sāks strādāt automobiļa dzinējs. Uzlādes līmenis ir tieši atkarīgs no automobiļa ekspluatācijas apstākļiem. Tas nozīmē – ja bieži tiek darbināts dzinējs un braukti nelieli attālumi, akumulators praktiski neuzlādējas un tam ir nepieciešama papildus uzlādēšana. Speciālisti iesaka uzlādēt akumulatora bateriju ne retāk kā reizi 2-3 mēnešos, atkarībā no automobiļa ekspluatācijas apstākļiem.

Kādas automobiļa ierīces nodrošina akumulatora drošu darbību ziemas periodā?

Akumulators uzticami strādās, ja ar to saistītie mehānismi – ģenerators, starteris un citi elektrosistēmas elementi – darbosies korekti. Pirms ziemas sezonas sākuma derētu pievērst īpašu uzmanību elektrosistēmas elementu tehniskā stāvokļa pārbaudei.

Ko iesākt ar vecu, nedarbojošos akumulatoru?

”Pirelli Key Point” atgādina, ka akumulators par 99% ir pārstrādājams produkts. To nekādā gadījumā nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, jo tajā esošās bīstamās toksiskās vielas, nonākot apkārtējā vidē, var nodarīt nopietnu kaitējumu ekoloģijai. Utilizācijas problēmas risināšanai auto servisa centri parasti piedāvā speciālas akcijas, piemēram, atnesot savu veco akumulatoru, klients iegūst atlaidi jauna akumulatora iegādei.


Написать комментарий