Siltumenerģijas tarifs Daugavpilī līdz gada beigām, visdrīzāk, netiks mainīts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No šī gada jūlija dabasgāzes cena, kuru uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” iegādājas no „Latvijas gāzes”, sastāda 230 latus par 1 000 kubikmetriem, kopā ar akcīzes nodokli tie ir 276,85 lati par 1 000 kubikmetriem. Attiecīgi siltumenerģijas tarifs Daugavpilī sastāda 47,09 latus par megavatstundu.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš paziņoja, ka, ņemot vērā „Latvijas gāzes” prognozes, līdz gada beigām dabas gāzes cenai nevajadzētu pieaugt, tas nozīmē, ka siltumenerģijas tarifs arī netiks mainīts.

M.Laudiņš neuzņemas prognozēt, kāds tarifs gaidāms nākamgad. Šobrīd naftas cena ir stabilizējusies, pieauga dolāra vērtība attiecībā pret eiro. Šajā sakarā M.Laudiņš cer, ka „Latvijas gāzes” analītiķi izvērtēs pozitīvās tendences un samazinās dabasgāzes cenu.

Uzņēmuma vadītājs arī pastāstīja, ka apkures sezona Daugavpilī sākusies 8.oktobrī, kad lielākā daļa dzīvojamo māju un sabiedrisko ēku tika pieslēgtas apkurei. Lai arī šoziem uzņēmums sniegtu kvalitatīvus pakalpojumus, starpsezonu posmā tika veikti dažādi sagatavošanas darbi.

Uzņēmuma vadība ziņo, ka hidraulisko pārbaužu rezultātā bojājumi maģistrālajos tīklos netika konstatēti. To veicinājuši vairāki ieplānotie pamatiekārtu remonta pasākumi, kā arī eiroprojektu ietvaros veiktā siltumtrašu maiņa.


Написать комментарий