Ārmstrongam būs jāatmaksā 'Tour de France' nopelnītās prēmijas

foto sportklub.info
foto sportklub.info

Diskvalificētajam ASV riteņbraucējam Lensam Ārmstronam prestižajam daudzdienu velobraucienam "Tour de France", kurā viņš uzvarējis septiņas reizes, būs jāatmaksā nopelnītās prēmijas, vēsta britu izdevums "Telegraph".

Atgādinām, ka ASV Antidopinga aģentūra (USADA) uz mūžu diskvalificēja leģendāro riteņbraucēju Ārmstrongu, kuru apsūdzēja "ievērojamākajā, apjomīgākajā un visprofesionālāk veiktajā dopinga krāpšanā sporta vēsturē". Starptautiskā riteņbraukšanas savienība (UCI) pirmdien šo diskvalifikāciju oficiāli apstiprināja.

"Tour de France" kopvērtējumā Ārmstrongs triumfēja laika posmā no 1999. līdz 2005.gadam. Tiek ziņots, ka pēc šīm uzvarām viņš kopā varētu būt nopelnījis trīs miljonus dolāru lielu prēmiju.

"UCI noteikumos ir skaidri rakstīts - ja sportists ir diskvalificēts, viņam jāatmaksā visa nopelnītā nauda atpakaļ," teica "Tour de France" direktors Kristians Prudomē. "Laikā, kad Ārmstrongs uzvarēja velobraucienā, tagad tas paliks bez uzvarētāja. Taču oficiālais lēmums vēl jāpieņem UCI."

Ārmstrongam vēl nav atņemta Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītā bronzas medaļa, bet Starptautiskā Olimpiskā komiteja piektdien saņems nepieciešamo informāciju no UCI un pieņems lēmumu.

Jau ziņots, ka Ārmstrongs saņēmis mūža diskvalifikāciju un anulēti visi viņa rezultāti kopš 1998.gada. Līdz ar to izsvītroti 14 Ārmstronga riteņbraukšanā pavadītie gadi, un tādējādi oficiāli riteņbraukšanā nav bijis viens no ievērojamākajiem posmiem šī sporta veida vēsturē.


Написать комментарий