Līvānos notika pasākums «Kopā labāk»

foto livani.lv
foto livani.lv

Pasākums Līvānu novada NVO „Kopā labāk” iesākās ar biedrības „Baltā māja” pateicību visiem klātesošajiem par aktīvu līdzdalību projekta „Kā apvienot indivīda vajadzības un kopienas labsajūtas pieaugumu: atbalsts vietējo nevalstisko organizāciju lomas spēcināšanai”aktivitātēs, īpaši par paveikto divās labdarības akcijās. Madaras Māsānes izpildītā dziesma „Viss nāk un aiziet tālumā...” bija jauniem darbiem iedvesmojošs,  muzikāls sveiciens visiem pasākuma dalībniekiem, vēsta Līvānu novada pašvaldība.

Pasākums bija plānots kā aktīva darbošanās. Dalībnieki sadalījās septiņas  komandās, kuras pakāpeniski veica uzdevumus septiņās radošajās darbnīcās:  „Medus  mājā”, „Veiklo roku mājā”, „Zināšanu un sapņu mājā”, „Fotomājā”, „Rokdarbu  mājā”, „Krāsainajā  rudens  mājā” un  „Maizes mājā”. Katrā no tām bija veicami uzdevumi- gan individuāli, gan komandai kopā; gan radoši,  izmantojot savas zināšanas un prasmes.

Kopā, sacenšoties tamborēšanā, tika notamborētas  8,70 metri gara pīnīte. Īpaši liels, krāsains un   gards  kopdarba rezultāts bija sāļā torte, kuras diametrs bija 1,57 metri. No dabas materiāliem tika kopīgi izveidota skaista  saimniecība ar ēkām, iedzīvotājiem un mājlopiem.  Katrs izgatavoja savai drošībai atstarotāju, atsvaidzināja  zināšanas par Līvānu novadu, piedalījās radošā fotosesijā.

„Medus mājā” dalībnieki sagatavoja glīti noformētas 23 medus burciņas ar žāvētiem augļiem, riekstiem, cidonijām un laba vēlējumiem. Tās tiks nodotas  Jersikas skolas internātam, Līvānu slimnīcas nodaļām (personiski- Tatjanai Šatalalovai, Grugulim Voldim un Jāņa Seibuta palātai), aprūpes centram „Rožlejas” (personiski- Monikai Kazulei), bērnu dārza „Rūķīši” saimei (personiski- audzinātājai Sarmītei), „Baltās mājas” dienas centram.

Pēc aktīvas darbošanās un mielošanās ar  sāļo torti,  dalībnieki atzina, ka  guvuši enerģiju, lai piedalītos  citās rudens- ziemas  perioda aktivitātēs.  Pasākuma organizatori vēlēja visiem aktīvi līdzdarboties savās biedrībās un iniciatīvas grupas, atbalstīt citu biedrību organizētos pasākums, būt atsaucīgiem  biedrības „Baltā māja” aicinājumiem piedalīties labdarības akcijās un citos pasākumos.  Sekoja neformāls pasākuma turpinājums ar dejošanu un  dziedāšanu, kurā muzicēja  kapella „Jūlijs”. Organizatori pateicas muzikantiem, brīvprātīgajiem radošo darbnīcu vadītājiem, Līvānu novada kultūras centra atsaucīgajiem darbiniekiem un, pats galvenais, aktīvajiem un enerģiskajiem Līvānu novada ļaudīm.

Pasākums  notika sadarbības projekta „Kā apvienot indivīda vajadzības un kopienas labsajūtas pieaugumu: atbalsts vietējo nevalstisko organizāciju lomas spēcināšanai” ietvaros. Projektu finansē  „Atvērtās sabiedrības fondu Izglītības atbalsta programma” kā daļu no plašākas iniciatīvas.


Написать комментарий