Lokalizēts plašais ugunsgrēks Pārdaugavā rūpnīcā 'Lenta'; satiksme Jelgavas ielā atjaunota

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Trešdienas vakarā plašs ugunsgrēks izcēlies tekstilmateriālu ražošanas rūpnīcā “Lenta” Rīgā, Jelgavas ielā. Pēc pulksten 20 ugunsgrēku izdevies lokalizēt, taču ugunsdzēsēji vēl turpina strādāt notikuma vietā, portālam “Delfi” sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

Vetere informēja, ka rūpnīcai, kas atrodas Jelgavas ielā 68/72, iegruvis jumts un tā deg ar atklātu liesmu. Ugunsgrēka dzēšanai piesaistīts liels tehnikas daudzums. Kopumā ugunsgrēka dzēšanā bijušas iesaistītas 11 tehnikas vienības - deviņas autocisternas, divas autokāpnes un viens pacēlājs.

Dzēšanas darbi bijuši sarežģīti, jo rūpnīcai bijis grūti piekļūt sarežģītā teritorijas plānojuma dēļ.Vetere p[apildināja, ka jumts dedzis 80 kvadrātmetru platībā un šobrīd tas jau lokalizēts, proti, liesmas nodzēstas un degšanas platība ierobežota.

Kā informē policija, saistībā ar ugunsgrēku trešdienas vakarā Jelgavas ielā abos virzienos tika slēgta satiksme, taču pēc pulksten 20 satiksme tikusi atjaunota.

Kā trešdien vēsta Latvijas Televīzijas ziņu raidījums "Panorāma", par ugunsgrēka iemesliem vēl ir pāragri runāt. Raidījums neoficiāli pieļauj, ka ugunsgrēka iemesls varētu būt bijusi strādnieku neuzmanība, kuri jumtu remontējuši.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datu bāzē pieejamās informācijas, SIA "Lenta" reģistrēta 2008.gadā un kā darbības veidus uzņēmums reģistrējis tehniski un rūpnieciski izmantojamu tekstilmateriālu ražošanu.

Firmas īpašnieki ir 11 fiziskas personas - Irēna Aleksejeva, Nadežda Bakatina, Sarmīte Grigorjeva-Kuzņecova, kura ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja, Grigorijs Guļēvičs, Vanda Kivļenoka, Irēna Maslovska, Juris Peļāvins, kā arī Ainārs Platacis, Austra Daina Skopāne, Vladimirs Skuļbeda un Vladimirs Zaharovs.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bijis 919 240 lati un gadu tas noslēdzis ar 8796 latu peļņu, Kopumā SIA "Lenta" pērn nodarbinājis 91 strādājošo, liecina "Lursoft" dati.


Написать комментарий