Daugavpils studenti tiek aicināti piedalīties oratoru konkursā, pastāstot par trim svarīgām lietām

foto jelgava24.lv
foto jelgava24.lv

Bieži vien dzīvē gadās situācijas, kad jāizmanto savas daiļrunības un pārliecināšanas spējas, lai atstātu iespaidu uz apkārtējiem. Tāpēc ļoti svarīgas ir oratora spējas, kuras parasti iegūstamas apmācības procesā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāvji nolēmuši pārbaudīt Latvijas studentu oratoru spējas un prasmi ieinteresēt publiku, aicinot valsts augstskolu studentus piedalīties Starpaugstskolu studentu oratoru konkursā „Trīs lietas, kas studentam noteikti jāizdara”.

Pēc rīkotāju domām, konkursa mērķis ir vienot valsts studentus, iepazīt dažādas studentu dzīves tradīcijas un uzlabot studentu publiskās runas prasmes.
Saskaņā ar konkursa noteikumiem, runai jābūt latviešu valodā, nedrīkst mainīt runas tematu un tā nedrīkst pārsniegt 3 minūtes. Uzstāšanās laikā runu nedrīkst nolasīt vai lietot tehniskus palīglīdzekļus. Konkursa dalībnieku uzstāšanos vērtēs stingra un kompetenta žūrija, kura izvēlēsies labākos oratorus. Arī pasākuma apmeklētājiem būs sava teikšana – viņi izvēlēsies uzvarētāju nominācijā „Konkursa simpātija”.

Pietiekties konkursam var līdz 9.novembrim pa e-pastu evija.caune@llu.lv vai elina.apsite@llu.lv, norādot savu vārdu, uzvārdu, augstskolu, fakultāti (vai institūtu) un tālruņa numuru.

Oratoru konkurss notiks 12. novembrī plkst.14:00 Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Jelgavā.


Написать комментарий