Visbiezākā sniega sega pagaidām Skrīveros

foto photo-dictionary.com
foto photo-dictionary.com

Visbiezākā sniega sega piektdienas rītā ir izveidojusies Skrīveros, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Skrīveros sniega sega plkst.9 bijusi 11 centimetri, Alūksnē - 6 centimetri, bet Rīgā – viens centimetrs.

LVĢMC informācija liecina arī, ka Vidzemē un Latgalē uz vadiem un koku zariem ir stiprs slapja sniega nogulums.

Sinoptiķi brīdina arī par vēja pastiprināšanos - piektdien no rīta un dienā daudzviet Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 metrus sekundē.

"Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere portālu "Delfi" informēja, ka piekrastes rajonos agri no rīta sākusies vētra pieņēmusies spēkā arī valsts centrālajos rajonos, laužot kokus, kas iekaras elektrolīnijās un rada avārijas elektroatslēgumus.

Avārijas atslēgumi reģistrēti atbilstoši vētras virzībai - agri no rīta tie bija Kurzemē -  Talsu, Liepājas un Kuldīgas apkaimēs, vēlāk, vēja brāzmām pastiprinoties valsts centrālajos rajonos, traucējumi skāruši Tukuma, Piejūras, Jūrmalas, Ķekavas, Aizkraukles apkārtnes. Ap plkst.9 konstatēti 27 vidējā sprieguma bojājumi, atslēdzot 326 transformatora punktus. Galvenais bojājumu iemesls ir lūstoši koki, kas pārrauj gaisvadu līnijas. Vietām, iekaroties līnijā, lūstošie koki ir izgāzuši balstus vairākiem elektrolīnijas posmiem. Koku un zaru lūšanu pastiprina slapjš un sasalstošs sniegs, informēja Bidere.

Uzņēmums "Sadales tīkls" vētras seku novēršanai norīkojis teju 1000 cilvēku lielu personālu - operatīvā izbraukuma, kā arī remonta un celtniecības darbu brigādes. "Sadales tīkla" reģionālie vadītāji sazinās ar vietējām pašvaldībām, ja to objektos, piemēram, ambulancēs, bērnudārzos, skolās ir elektroapgādes traucējumi.Uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) portālu "Delfi" informēja, ka braukšanas apstākļi uz autoceļiem valsts centrālajā daļā un atsevišķos ceļa posmos Kurzemes virzienā ir apgrūtināti.

Gaisa temperatūra ir no -1 grāda līdz +3 grādiem pēc Celsija skalas. Turpina snigt sniegs, ceļi ir slapji un apledo, brauktuves tiek tīrītas un kaisītas.

Rīgas apkārtnē apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana pa Rīgas apvedceļiem, vietām snieg sniegs un veidojas apledojums.  Ainažu virzienā apledojums veidojas līdz Tūjas krustojumam, bet Valmieras virzienā apgrūtināta braukšana ir līdz Stalbei.

Siguldas virzienā snieg, vietām sipri. Brauktuves apledo, apgrūtināta braukšana ir līdz Raunas pagriezienam. Daugavpils virzienā līdz pat Pļaviņām snieg slapjš sniegs, braukšana ir apgrūtināta, ceļu dienesti atkārtoti tīra un kaisa brauktuves.

Bauskas un Jelgavas virzienā braukšana ir apgrūtināta visā maršrutā, brauktuves apledo, tās tiek tīrītas un kaisītas. Liepājas virzienā braukšana apgrūtināta posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un posmā no Anneniekiem līdz Skrundai. Brauktuve vietām sniegota un slidena.

Ventspils virzienā sniega un apledojuma dēļ braukšana ir apgrūtināta posmos līdz Priedainei, no Strazdes līdz Talsiem un no Usmas līdz pat Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir apgrūtināti Jelgavas, Ogres, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma un Valkas apkārtnē. Atbildīgie dienesti brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiālu apledojuma likvidēšanai.


Написать комментарий