Daugavpilī varētu norisināties Pasaules čempionāts 100 km skriešanā

foto runningrules.com
foto runningrules.com

Pastāv iespēja, ka 2014.gadā Daugavpilī norisināsies Pasaules čempionāts 100 km skriešanā. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv paziņoja, ka pašvaldība konceptuāli apliecināja vēlmi rīkot Daugavpilī šāda mēroga sacensības, tomēr galīgais lēmums tiks pieņemts pēc pasākuma rīkošanas izmaksu aprēķina.

Sporta veterāns, vieglatlēts Andris Dudels, kurš ir minētā jautājuma kurators, portālam pastāstīja, ka šobrīd puses rakstiski apspriež šo iespēju, bet, ja Dome nolems atbalstīt pasākumu, novembrī vai decembrī Daugavpilī ieradīsies Starptautiskās ultramaratona federācijas priekšsēdētājs, kurš tiks iepazīstināts ar pilsētas iespējām, infrastruktūru utt. Galīgo lēmumu federācija pieņems nākamā gada janvāra vidū.

Pēc A.Dudeļa domām, pastāv iespēja, ka Daugavpils tiks izvēlēta par maratona rīkošanas pilsētu. Pirmkārt, šāda veida maratoni pirms tam Austrumeiropā netika rīkoti, bet sacensību rīkotāji cenšas paplašināt maratona ģeogrāfiju. Otrkārt, starptautiskie novērotāji, kuri apmeklējuši citas Daugavpils rīkotās sacensības, mūsu pilsētu novērtējuši ļoti pozitīvi. Treškārt, Latvijā vērojami pietiekami mierīgi un droši dzīves apstākļi, kas sacensību rīkotājiem ir ļoti būtiski. Par priekšrocību tiek atzīts arī fakts, ka viesnīca, kas varētu uzņemt sportistus, atrodas blakus maratona startam.

Ja Daugavpils tiks izvēlēta par ultramaratona rīkošanas vietu, pie mums ieradīsies ap 260 sacensību dalībnieku no 55 valstīm, sporta elites vairāki pārstāvji, kā arī sportistus apkalpojošais personāls, kopumā pilsētā varētu ierasties ap 400 cilvēkiem.

Tiek plānots, ka maratons varētu norisināties posmā no Vienības ielas pa Daugavas ielu līdz Cietoksnim, kur līdz tam laikam tiks pabeigta plānotā rekonstrukcija. Satiksme šajā posmā tiks slēgta aptuveni uz 12 stundām, un tas diez vai sagādās lielas neērtības, jo tiks nodrošināti apkārtceļi, ziņo V.Širjakovs.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, minētā pasākuma rīkošana pilsētai varētu izmaksāt ap 15 tūkstošiem latu.


Написать комментарий