Leģendu nakts Balvu muižā

foto balvi.lv
foto balvi.lv

27.oktobrī visā Latvijā notika Leģendu nakts, kuras laikā durvis apmeklētājiem vēra 15 pilis un muižas. Leģendu nakti organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija.

Balvu muižā šajā vakarā notika Akcijas „Apceļo seno Atzeles novadu” noslēguma pasākums „Pa lāča pēdām”. Akcijas laikā ceļotāji no 1.maija līdz 15.oktobrim tika aicināti iepazīt 15 pilis un muižas senās Atzeles teritorijā Balvu, Viļakas, Rugāju, Baltinavas, Gulbenes, Alūksnes un Apes novados. Noslēguma pasākumā viesi un mājinieki neformālā gaisotnē varēja dalīties pārdomās par akcijas laikā redzēto, iegūt informāciju par citiem tūrisma maršrutiem, uzklausīt tūrisma objektu saimnieku stāstījumu, piedalīties dažādās meistardarbnīcās, aplūkot amatnieku darinājumus, degustēt mājās ražotu produkciju un muižas tumšajā pagrabā satikties ar spokiem. Pasākumā dalībniekus uzrunāja Balvu novada pašvaldības izpilddirektore Inta Kaļva. Izpilddirektore izteica prieku par aktīvajiem ceļotājiem, kuri interesējas par vēsturi un iepazīst Latviju un vēlēja saglabāt interesi un atrast arvien jaunus apskates objektus.

Akcijā piedalījušos objektu saimnieki un labāko iesūtīto fotogrāfiju autori saņēma piemiņas balvas. Balvu muižas saimniece Maruta Castrova svētku balles dalībniekus cienāja ar torti un šampanieti. Lielākā daļa balles dalībnieku bija tērpušies vēsturiskos tērpos, tas radīja īpašu atmosfēru. Ballē dejoja arī Lāča dārza Lācis un Balvu Vilks. Diemžēl paši balvenieši bija visai kūtri pasākuma dalībnieki. Rīkotāji izteica cerību, ka nākamā Leģendu nakts būs kuplāk apmeklēta, jo organizatori iegulda ne mazums pūļu un enerģijas, lai pasākums izdotos.


Написать комментарий