Piešķirs papildu naudu Cēsu VUGD depo un policijas štābam Daugavpils cietoksnī

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas (VUGD) Cēsu daļas Jurģus atliks uz gadu, taču piešķirs naudu jaunā topošā depo aprīkojumam, savukārt policijas Latgales reģiona pārvalde uz jaunajām telpām Daugavpils cietoksnī pārcelsies tikai mēnesi vēlāk par plānoto, bet arī šīm telpām būs nepieciešama papildu nauda aprīkojuma iegādei.

Valdība otrdien akceptēja Iekšlietu ministrijas precizējumus par VUGD Cēsu daļas un policijas Latgales reģiona pārvaldes pārcelšanās termiņiem, kā arī precizēja finansējumu telpu aprīkojumam, savukārt nomas maksai paredzēto un ietaupīto naudu nākamgad paredzēts atvēlēt Drošības policijai.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes telpas Daugavpils cietoksnī plānoja izbūvēt līdz 2013.gada janvārim, bet tagad termiņu pagarinās līdz februāra sākumam.

IeM arī norāda, ka pašlaik paredzētais finansējums policija telpu aprīkojumam Daugavpils cietoksnī - 62 567 lati – ”absolūti nav pietiekams, ņemot vērā, ka saskaņā ar būvniecības tehniskā projekta tāmi nepieciešamais aprīkojums tika plānots 1,2 miljonu latu apmērā”. Tāpēc iecerēts nākamgad palielināt finansējumu policijas telpu Daugavpils cietoksnī aprīkojuma iegādei par 330 702 latiem.

Cēsu ugunsdzēsības depo būvniecību plānoja pabeigt 2013.gada 1.marts, taču būvdarbi iekavējās un tagad to plānots pabeigt 2014.gada martā. Līdz ar to precizēts arī finansējums Cēsu ugunsdzēsības depo nomas maksai, paredzot, ka to sāks maksāt no 2014.gada 1.marta.

Savukārt finansējums Cēsu ugunsdzēsības depo telpu aprīkojumam vispār nav paredzēts. Tāpēc IeM rosina paredzēt Iekšlietu ministrijai Cēsu ugunsdzēsības depo aprīkojuma iegādei 2014.gadā 58 119 latus, kas būs tikai daļa no kopumā nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem 99 197 latiem.

Jautājums par Cēsu ugunsdzēsības depo aprīkojuma iegādei nepieciešamā finansējuma atlikušo daļu 41 078 latu apmērā risinās 2014.gada budžeta sagatavošanas procesā.

IeM norāda, ka pašlaik Cēsu VUGD depo un Daugavpils policijas pārvaldes telpās ir aprīkojums un nenolietojušās mēbeles plānots izmantot jaunajās telpās vai nodot struktūrvienībām citos reģionos. Taču gan Cēsīs, gan Daugavpilī mēbeles ir saglabājušās vēl no padomju laikiem, un izmantot varēs vien niecīgu daļu no tām. Bet esošā datortehnika ir izmantota vairāk kā piecus gadus, kā arī esošās telefoncentrāles ir novecojušas, līdz ar to tās nebūs izmantojamas jaunajās telpās.

Savukārt ietaupīto finansējumu 2013.gadā no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Cēsu ugunsdzēsības depo telpu un policijas Latgales reģiona pārvaldes telpu Daugavpils cietoksnī nomas maksas un uzturēšanas izdevumiem 48 534 latu apmērā plānots pārdalīt Drošības policijas darbības nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka VUGD Cēsu brigāde ir izvietota pašvaldības īpašumā esošā ēkā. Cēsu pilsētas dome gadu no gada nevēlas pagarināt nomas līgumu ar VUGD, jo telpas ir nepieciešamas Cēsu pilsētas pašvaldības funkciju nodrošināšanai. Turklāt šī ēka ir būvēta 1932. gadā un ir morāli un fiziski novecojusi - garāžu augstums un grīdu pārseguma nestspēja neatbilst mūsdienu tehnikas slodzei. Daļa ēkas jau vairākus gadus draud sabrukt.

Savukārt Daugavpilī Valsts policijas ēkas šobrīd atrodas dažādās pilsētas vietās, kas apgrūtina Daugavpils kā Latgales reģionālā centra darbību. Jaunās pārvaldes ēkas projekts paredz Daugavpils cietokšņa ēku kompleksa renovāciju, lai tajā izvietotu Latgales reģiona pārvaldi.
Tāpēc valdība iepriekš atbalstīja ieceri būvēt jaunu VUGD depo Cēsīs un policijas pārvaldes ēku Daugavpils cietokšņa teritorijā.


Написать комментарий